Cooliranje.com » Horoskop » Horoskopski znakovi

Rak 21.06. – 22.07.

Rak je četvrti znak Zodijaka i predstavlja duboka osećanja, zaštitništvo i dom.

Prvi je vodeni znak i simbol je materinstva, tela, osećanja. “Ja osećam”, moto je Rakova a ključne reči pri njihovom opisu su: emotivnost, intuitivnost, stidljivost, porodičnost, melanholičnost, štedljivost, marljivost, promenljivost.

Horoskopski znakovi
Ovan Lav Strelac
Bik Devica Jarac
Blizanci Vaga Vodolija
Rak Škorpija Ribe

Pod vladavinom je Meseca, Zemljinog satelita i s obzirom da Mesec menja znak svaka 2-3 dana česte su i promene raspoloženja ljudi rođenih u ovom znaku. Preemotivni su, vole kuću, porodicu; imaju naglašeno bogat unutrašnji život i bujnu maštu što se manifestuje kroz umetničku kreativnost.

Veliki su sanjari i vizionari, ali jednom podstaknuti na akciju, sposobni su da razviju veliku energiju (inače imaju dovoljno fizičke energije) i da dostignu svoje postavljene ciljeve. Rakovi su, inače, poznati po svojoj vrednoći, štedljivosti i mnogo rade za dobrobit porodice. Često ćete ih naći na poslovima u trgovini (dobro se cenkaju), pozorištu, vođenju restorana (pravi su kulinari), hotelima, trgovini antikvitetima (skupljaju nemoguće stvari), umetnosti, arhitekturi itd.

Prema ezoteričnoj astrologiji, koja proučava dublje kosmičke ciljeve i dublja značenja svakog znaka ponaosob, Rak se vezuje za životni princip organizma i otelotvoruje njegov potencijal rasta. Predstavlja znanje i inkarnaciju duha u fizičkom svetu.

Rakovi su velike patriote, cene tradiciju i prošlost svoje zemlje; nema ekstremista među njima.

Imaju veliku potrebu za ljubavlju i nežnošću; u protivnom nisu zadovoljni, što rezultira napetošću i fizičkim problemima: varenjem, lošom probavom i sklonošću ka gastritu i čiru. Ovi zdravstveni problemi mogu da se izbegnu tako što će se potencirati osećanja potpuno suprotna onima koja su te probleme izazvala. Umesto briga i zebnje trebalo bi razvijati radost, optimizam i osmeh, na primer. Trebalo bi u potpunosti izbegavati duvan i alkohol kao i prepuštanja jer to samo vodi dalje u emocionalne nemire i bolest.

Rakovi su poznati po svojim kulinarskim veštinama i svojoj bogatoj trpezi, što njihova porodica i prijatelji umeju da cene. Nemojte odbiti poziv jednog Raka na zajedničko uživanje u njegovim gurmanskim majstorijama. Jedini je problem u tome što oni sami ne mogu da odole svim “slatkim pikanterijama”.
Skloni su gomilanju kalorija i opterećivanju svog ionako osetljivog probavnog trakta. Zbog toga, trebalo bi da izbegavaju šećer, jela bogata masnoćom i skrobom a da u jelovnik unesu što više supa, čorbi od povrća, belo meso na roštilju i posnu ribu. Zbog povećane potrebe za kalcijumom i mleko, sir, kelj, kupus, bundevu, crni luk. Izbegavati kiselo voće, sosove i gazirane napitke, zbog sklonosti ka zadržavanju vode i gasova u tkivima kao i potrebu da im hrana služi kao kompenzacija kada imaju problema ili kada nisu baš zadovoljni bilo kojim aspektom njihovog života.

Žene Rakovi su nežne, osetljive, žive za ljubav. Vezane su za porodicu, vole decu, materinstvo je najvažniji vid njihove realizacije. Šarmantne su, ženstvene ali i posesivne. Odana je i privržena. Drago kamenje koje im odgovara je mesečev kamen, biser, olivin.

Boje Rakova su bela, srebrno bela, svetlo plava, bledo zelena, bledo zlatna.


Pošaljite svom prijatelju link Dodaj u omiljene Cool isCooliraj

Tags: , , ,

Ostavite Vaš komentar!

Ostavljanje komentara omogućeno je samo registrovanim ili prijavljenim COOLerima
Prijavi se ili se Registruj   •   Besplatno je!

Povezane teme

Rosa pada - Milan Rakic

Rosa pada - Milan Rakic

14.08.2012. 11:06

Nebo je sivo, mesec bled,Tisina svuda, mir.Ne sumi sad platana red,I ne zubori vir... dalje »»

Sentimentalna pesma - Milan Rakić

Sentimentalna pesma - Milan Rakić

30.06.2012. 11:46

Po mesecu ti saljem uzdah jedan,Po tom u ceznji bratu. Nek ti rece,U tuzni cas kad zimsko pada vece,Da sam, ko Azra, bled, veran, I... dalje »»

Jasika - Milan Rakić

Jasika - Milan Rakić

05.12.2012. 21:32

Nad krovovima nebo sivo,a izmaglica vlažna lutai ko prozračno meko tkivopokriva pravce moga puta... dalje »»

Obična pesma - Milan Rakić

Obična pesma - Milan Rakić

02.05.2012. 12:42

Naša je ljubav bila kratkog veka,Trenutak jedan - tek godinu dana.I rastavi nas naglo sudba preka,Bez uzdisaja, bez suza, bez rana... dalje »»

Horoskop - Miroslav Mika Antić

Horoskop - Miroslav Mika Antić

04.06.2012. 13:48

Svemu će probati da te iz knjiga nauče. Možešnaučiti da izgovaraš laž kao istinu. Daizražavaš kako to dolikuje, ili da imitirašžalost i sreću... dalje »»

 Dolap - Milan Rakić

Dolap - Milan Rakić

08.05.2012. 14:25

Ja znam jedan dolap. Crn, glomazan, truo, Stoji kao spomen iz prastarih dana. Njegovu sam škripu kao dete čuo; Stara gruba sprava davno mi je... dalje »»

Setna pesma - Milan Rakić

Setna pesma - Milan Rakić

29.09.2014. 20:55

Došlo je vreme kad nam kosa sedi,I naša čula postepeno grube.Stojimo tako skrušeni i blediDok našu starost objavljuju trube... dalje »»

Čežnja  -  Milan Rakić

Čežnja - Milan Rakić

19.01.2015. 12:02

Danas ću ti dati, kada veče padne,u svetlosti skromnoj kandila i sveća,u čistoti duše moje, nekad jadne,čitavu bujicu proletnjega cveća... dalje »»

Čekanje - Milan Rakić

Čekanje - Milan Rakić

28.08.2014. 23:20

Čekam u senci jednog starog dudada mesec zađe i, skrivena tamom,po uskoj stazi što kroz noć krivuda,da siđeš k meni čežnjivom i samom... dalje »»

Iskrena pesma - Milan Rakić

Iskrena pesma - Milan Rakić

25.03.2012. 13:01

O, sklopi usne, ne govori, cuti,Ostavi misli nek se bujno roje, I rec nek tvoja nicim ne pomutiBezmerno silne osecaje moje... dalje »»

Lav 23.07. – 22.08.

Lav 23.07. – 22.08.

20.02.2012. 00:57

Osnovni moto Lava je “ja kreiram”. Lav je znak kraljeva i Lav se kraljevski ponaša. Snažan je, moćan, po prirodi “komandant parade”, pošten, velikodušan,... dalje »»

Ovan 21.03. – 20.04.

Ovan 21.03. – 20.04.

20.02.2012. 02:20

Osnovni moto Ovnova je “ja predvodim”. Ovan je prvi od svih 12 Zodijačkih znakova predstavljajući početak svih stvari. Ovan predstavlja ego i volju u svom... dalje »»

Vodolija 21.01. – 18. 02.

Vodolija 21.01. – 18. 02.

20.02.2012. 00:26

Glavni moto pripadnika ovog sazvezđa je “ja univerzalizujem.”Vodolija je jedanaesti Zodijački znak i zajedno sa Jarcem i Ribama pojačano apstraktan u svojoj orijentaciji. To je... dalje »»

Devica 23.08. – 22.09.

Devica 23.08. – 22.09.

20.02.2012. 00:55

Njihov osnovni moto je “ ja služim.” Devica je šesti Zodijački znak, drugi zemljani posle Bika i drugi znak posle Blizanaca pod vladavinom planete Merkur.... dalje »»

Bik 21.04. – 20.05.

Bik 21.04. – 20.05.

20.02.2012. 01:04

Osnovni moto rođenih u znaku Bika je “ja imam”.Bik je drugi znak Zodijaka i simbolizuje rast i razvoj. Ključne reči pri njihovom opisu su: lepota,... dalje »»