Potreban prevodilac sa znanjem php-a

11.04.2016. 21:55 od admin Pregledano 1348 | Komentari 0 | cOOl 1 | iscOOlirano 0

Svi dobro znamo da je znanje stranog jezika u današnje vreme veoma neophodno, nevezano za branšu kojom se bavimo, a posebo ako smo u svetu informatike. Gotovo svi programi uglavnom korisiste engleski jezik kao sredstvo komunikacije sa korisnikom, sva literatura, uputstva su takođe na engleskom.

Potreban prevodilac sa znanjem php-a

Želite da potražite neko objašnjenje nečega na internetu, skoro uvek ćete naći to objašnjenje na engleskom jeziku. Jednom rečju znanje stranog jezika, pogotovo engleskog se smatra normalnom pojavom u svetu informatike. Tako da svaki oglas za posao programera, ili nekog drugog zanimanja iz oblasti informatike logično podrazumeva korišćenje engleskog jezika.

Razvojem interneta, razvija se i tržište, pa tako klijenti nisu samo sa engleskog govornog područja, odnosno sa područja koji kao strani jezik koriste engleski. Ima država koji žele da se komuniciraju na svom jeziku, pa se tako često traži na oglasima znanje nemačkog, ruskog itd... + tečni govor, pisanje i čitanje engleskog (engleski kao maternji), a tek na petom mestu se navodi znanje i veštine koje su potrebne iz sveta informatike, a plata i da se ne spominje...

Tako da se u današnje vreme jedan oglas za posao programera, nažalost, može nazvati:

Tražim prevodioca sa znanjem php-a.

Izvor: http://www.izradasajtova.in.rs/blog/od-svega-po-malo/3551/potreban-prevodilac-sa-znanjem-php-a/

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari