KONAČNO - FESTIVAL SMEHA I DOBROG RASPOLOŽENJA OD 25. DO 29. MAJA

10.05.2016. 12:26 od admin Pregledano 1532 | Komentari 0 | cOOl 1 | iscOOlirano 0

U periodu od 25. do 29. maja ove godine bide održan prvi Međunarodni festival filmske komedije – Comedy Fest, čiji je idejni tvorac Gordana Grubješić, a osnivači i izvršni producenti su Superstar Culture i FAME Solutions.

KONAČNO - FESTIVAL SMEHA I DOBROG RASPOLOŽENJA OD 25. DO 29. MAJA

Vođeni idejom da komediju treba shvatiti ozbiljno, programski direktor Dragan Jeličić i selektor Dimitrije Vojnov, osmislili su za prvo izdanje festivala devet programskih celina, u sklopu kojih de biti prikazano 15 premijernih naslova i 35 repriza.

O motivima za organizaciju prvog Comedy Festa, programski direktor Dragan Jeličid izjavio je sledede: ‘Komedija je oduvek bila mimo festivalskih interesovanja jer su je žanrovski čistunci doživljavali suviše bliskom mejnstrimu, dok su je, s druge strane, ozbiljni ‘umetnosti okrenuti’ festivali smatrali zabavom za mase. Na Comedy Festu je da tu nepravdu ispravi

Prvi Comedy Fest trajade pet dana i dešavade se u pet gradova i devet bioskopa. Ukupno 50 filmova bide prikazano kroz premijerni i reprizni program, ali i kroz posebno osmišljene selekcije – crne komedije, fudbalske komedije, italijanske seksi komedije, komedije iz regiona, krimi komedije, studentske i kratke komedije, te selekciju romantičnih komedija. Kompletan program kao i spisak premijera de biti objavljeni uskoro.

Ove godine devet bioskopa bide domadini filmovima koji de nas nasmejati. Među njima su Cineplexx u Ušdu, Kragujevcu i Podgorici; zatim Roda, Tuckwood, Kinoteka, Art bioskop Kolarac, Arena u Novom Sadu i Cadmus u Budvi

Na prvom Međunarodnom festivalu komedije de biti dodeljena i nagrada za životno delo jednom od velikana naše filmske komedije. Pored toga, premijerni program festivala bide u konkurenciji za nagrade koje de dodeljivati sama publika, a za filmske profesionalce bide osmišljen industri deo, te okrugli stolovi i radionice na kojima de učestvovati značajni gosti iz regiona i inostranstva.

Kao da je zaboravljeno da je komedija ne samo jedan od najradije gledanih ved i jedan od najplodnijih žanrova u istoriji kinematografije, a komedija kao žanr predstavlja i jednu od obaveznih figura u radu gotovo svih naših najznačajnijih filmskih autora’ – rekao je selektor festivala Dimitrije Vojnov.

S obzirom da nijedan festival ne može prodi bez pratedeg programa, osnivači SUPERSTAR CULTURE i FAME Solutions su se postarali i za ekstra dozu smeha. Tako de svi zainteresovani biti u prilici da posete neki od nastupa poznatih domadih stend-ap komičara koji de izvoditi svoje rutine širom Beograda. Prvi Međunarodni festival komedije – Comedy Fest su podržali Filmski Centar Srbije, Fakultet dramskih umetnosti, Akademija umetnosti, Italijanski kulturni centar i Institut Cervantes. Ovo de ujedno biti prvi put da na jednom festivalu učestvuju svi filmski distributeri iz Srbije.

Kontakt za medije:

Željka Vasić
+381 64 12 41 197
zeljka.vasic@famesolutions.rs
zeljkavasic24@gmail.com

Marko Čkonjević
+381 60 6789 138
marko.ckonjevic@famesolutions.rs

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari