PREDSTAVLJEN PRVI FESTIVAL FILMSKE KOMEDIJE U REGIONU

11.05.2016. 23:45 od admin Pregledano 2676 | Komentari 0 | cOOl 0 | iscOOlirano 0
 

 

PREDSTAVLJEN PRVI FESTIVAL FILMSKE KOMEDIJE U REGIONU

Na Comedy Festu je da ispravi nepravdu prema komediji
 
Beograd, 10, maj 2016. god  - Juče je u bioskopu Cineplexx održana konferenecija za štampu na kojoj je predstavljen program prvog izdanja Međunarodnog festivala filmske komedije – Comedy Fest koji će se održati u 5 gradova i 9 bioskopa u periodu od 25. do 29. maja ove godine.
 
Idejni tvorac inicijator ove ideje je Gordana Grubješić, a osnivači i izvršni producenti su Superstar Culture i FAME Solutions .
 
Vođeni idejom da komediju treba shvatiti ozbiljno, programski direktor Dragan Jeličić i selektor Dimitrije Vojnov, osmislili su za prvo izdanje festivala devet programskih celina, u sklopu kojih će biti prikazano 15 premijernih naslova i 35 repriza.
 
O motivima za organizaciju prvog Comedy Festa, programski direktor Dragan Jeličić izjavio je sledeće: „Komedija je oduvek bila mimo festivalskih interesovanja jer su je žanrovski čistunci doživljavali suviše bliskom mejnstrimu, dok su je, s druge strane, ozbiljni „umetnosti okrenuti“ festivali smatrali zabavom za mase. Na Comedy Festu je da tu nepravdu ispravi“.
 
Ukupno 50 filmova biće prikazano kroz premijerni i reprizni program, ali i kroz posebno osmišljene selekcije – crne komedije, fudbalske komedije, italijanske seksi komedije, komedije iz regiona, krimi komedije, studentske i kratke komedije, te selekciju romantičnih komedija. Kompletan program kao i spisak premijera će biti objavljeni uskoro.
 
Ove godine devet bioskopa biće domaćini filmovima koji će nas nasmejati. Među njima su Cineplexx u Ušću, Kragujevcu i Podgorici; zatim Roda, Tuckwood, Kinoteka, Art bioskop Kolarac, Arena u Novom Sadu i Cadmus u Budvi.
Na prvom Međunarodnom festivalu komedije će biti dodeljena i nagrada za životno delo jednom od velikana naše filmske komedije, Siniši Paviću. Pored toga, premijerni program festivala biće u konkurenciji za nagrade koje će dodeljivati sama publika, a za filmske profesionalce biće osmišljen industri deo, te okrugli stolovi i radionice na kojima će učestvovati značajni gosti iz regiona i inostranstva.
„Kao da je zaboravljeno da je komedija ne samo jedan od najradije gledanih već i jedan od najplodnijih žanrova u istoriji kinematografije, a komedija kao žanr predstavlja i jednu od obaveznih figura u radu gotovo svih naših najznačajnijih filmskih autora.“ – rekao je selektor festivala Dimitrije Vojnov.
 
S obzirom da nijedan festival ne može proći bez pratećeg programa, osnivači SUPERSTAR CULTURE i FAME Solutions su se postarali i za ekstra dozu  smeha. Tako će svi zainteresovani biti u prilici da posete neki od nastupa poznatih domaćih stend-ap komičara koji će izvoditi svoje rutine širom Beograda.
Prvi Međunarodni festival komedije – Comedy Fest – su podržali Filmski Centar Srbije, Fakultet dramskih umetnosti, Akademija umetnosti i Italijanski kulturni centar. Ovo će ujedno biti prvi put da na jednom festivalu učestvuju gotovo svi filmski distributeri iz Srbije.
 
                Powered by
Grand Freeze Ice Coffee
 
Grand Freeze ledene kafe kompanije Grand,  najvećeg proizvođača kafe u Srbiji,  idealan su izbor  zahtevnih konzumenata  koji osim funkcionalnosti od kafe očekuju i ukusno kremasto osveženje, idealno za letnje vreme. Kao lider u inovacijama, kojima iznova iznenađujemo svoje potrošače, za ovu godinu pripremili smo novi ukus Irish cream koji će ovo leto učiniti zaista nezaboravnim.
SuperStar Culture
Uzun Mirkova 10
FAME Solutions
Mišarska 4
 

Kontakt za medije:

 

Željka Vasić

+381 64 12 41 197

zeljka.vasic@famesolutions.rs

zeljkavasic24@gmail.com

 

 

Marko Čkonjević

+381 60 6789 138

marko.ckonjevic@famesolutions.rs 

Klikni na sliku da se uveca

 

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari