Regionalna komedija na Comedy Festu

12.05.2016. 01:31 od admin Pregledano 1504 | Komentari 0 | cOOl 2 | iscOOlirano 0

Prvo izdanje Festivala filmske komedije donosi selekciju regionalne komedije za koju se organizatori nadaju da će postati tradicionalna. Na ovogodišnjem festivalu selekcija je koncipirana da se prikaže bioskopski humor od Vardara pa do Triglava, i sumira šta je proteklih godina snimljeno u ovom žanru.

Regionalna komedija na Comedy Festu

Kako regionalna produkcija ne nudi ravnomeran razvoj komedije u svim republikama razdružene Jugoslavije, selektor Dimitrije Vojnov opredelio se da selekciju bazira na filmovima snimljenim u proteklih nekoliko godina.

Premijerni film u ovoj selekciji je Otok ljubavi, berlinske pobednice Jasmile Žbanić, snimljen po scenariju čuvenog sarajevskog književnika Aleksandra Hemona. Film govori o Francuskinji udatoj za Sarajliju i njihovom odlasku na more gde tokom letovanja pronalaze ljubav – sa nekim drugim ljudima.

Etiketu Post Festum nose dva filma koja su prikazana na FESTu ali nisu imali bioskopsku distribuciju kod nas –

Festival sa ponosom predstavlja film Narodni heroj Ljiljan Vidić Ivana Gorana Viteza, parodiju na partizanske filmove i vrlo provokativan humoristički pogled na život u NDH koji nikoga nije ostavio ravnodušnim u Hrvatskoj, pa neće ni kod nas. Vitez će biti gost festivala i održaće masterklas studentima naših filmskih škola, prenoseći svoje bogato iskustvo u radu na filmskim i televizijskim komedijama.

Drugi Post Festum film je Julija i alfa romeo Blaža Završnika, slovenačka adaptacija dugo razvijanog srpskog projekta Doba nevinosti. Reč je o omladinskoj komediji o mladiću koji se zakleo devojci na vernost i kada pokuša da je prevari, kletva kreće da se ispunjava. Festival ima zadovoljstvo da ugosti producente ovog filma, Andreja Štirtofa i Aleša Pavlina.

Branko Baletić, reditelj koji je zadužio našu komediju filmom Balkan ekspres, biće zastupljen crnogorskim filmom Lokalni vampir, crnohumornom pričom o kockaru koji počinje da se krije od poverilaca lažirajući svoju smrt a kada ga meštani slučajno ugledaju pomišljaju da je reč o vampiru.

Konačno, selekciju zaključuje najgledanija srpska komedija u proteklih deset godina – Mali Budo Danila Bećkovića.

Regionalna selekcija će se prikazivati od 25. do 29. maja u Cineplexxu Ušće.
Regionalna selekcija ima svoj kratkometražni segment u Art bioskopu Kolarac gde će biti prikazane kratke komedije iz Slovenije, Hrvatske i Srbije 25. maja.

Drage kolege, podsećam vas da se na naš festival možete akredirovati na sledeći e- mail zeljka.vasic@famesolutions.rs

Srdačno Vas pozdravljamo
 
Željka Vasić
+381 64 12 41 197
zeljka.vasic@famesolutions.rs
zeljkavasic24@gmail.com
 
 
Marko Čkonjević
+381 60 6789 138
marko.ckonjevic@famesolutions.rs

Klikni na sliku da se uveca

 

Izvor: www.famesolutions.rs

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari