PARKER YOUNG STIŽE NA COMEDY FEST!

20.05.2016. 11:34 od pinkjeca Pregledano 1723 | Komentari 0 | cOOl 0 | iscOOlirano 0

Danas je u Jugoslovenskoj Kinoteci održana konferencija za novinare povodom održavanja prvog Međunarodnog festivala filmske komedije gde je, između ostalog, saopšteno i da je specijalni gostog ovogodišnjeg Comedy Festa, glumac Parker Young.
Holivud na vrhuncu svog talenta, šarma i – verujte nam, ne preterujemo – visoke telesne temperature. I dok zamišljamo kako sviramo po tim pločicama na stomaku, rangiramo na skali muževnosti njegove vilične kosti i, na kraju, konsultujemo Pantone za tačan naziv boje tih očiju, odjednom, sasvim zaneseni, shvatimo – da, mladi glumac Parker Young, zaista dolazi u Beograd, na Comedy Fest.  I jedno je sigurno, mnogima će stati dah kada ga vide uživo, nakon što su ga upoznali kroz serije „Arrow“, „Enlisted“ i „Suburgatory”, film „Sex Ed“ i, sada na Comedy Festu, u filmu koji je kritika veoma dobro ocenila „Tri muškarca i onaj četvrti“ (4th Man Out).

PARKER YOUNG STIŽE NA COMEDY FEST!


Konačno će, jedna mlada glumačka zvezda, slika i prilika sna o kapitenu srednjoškolskog tima američkog fudbala na tragu slave, zameniti ubrzani celebrity život Los Anđelesa sa srpskom prestonicom. I to prestonicom pod opojnim uticajem Comedy Festa – Prvog međunarodnog festivala filmske komedije, jer ako je nešto svojstveno našem narodu onda je to smeh.

Ne sumnjamo, osmeh će biti i na našim licima, ali i na (zavodljivom) licu 28-godišnjeg Parkera Younga koji velikim koracima grabi napred, a film „Tri muškarca i onaj četvrti“ je upravo ostvarenje koje će ga lansirati još dalje u zvezde.

U dirljivoj komediji „Tri muškarca i onaj četvrti“ sa značajnom porukom, gost Comedy Festa – Young igra Chrisa, zavodnika najuspešnijeg kod devojaka (logično), u četvorci nerazdvojnih drugova iz jedne američke varošice. Međutim, kada Chrisov najbolji prijatelj Adam (Evan Todd) otkrije svojim prijateljima da je gej, život se svima menja iz korena. A ovim mačo muškarcima, najteže će biti da promene svoj smisao za humor...

Oči Holivuda prenaseljenog zgodnim, mladim ljudima spremnim na sve zarad uspeha, definitivno su uperene u Parkera Younga. Jer, šarenoliki karakteri koji su mu do sada poveravani, potvrdili su da iza lepog lica i atletskog tela (bio je i model za brendove Tommy Hilfiger i Calvin Klein), stoji trud i talenat. Kao da se razvija u smeru komičarskog duha jednog Ryana Reynoldsa. Na putu do velikih uloga, sigurno mu neće odmoći druženje sa zvezdama poput Scotta Eastwooda (sin Clinta Easwtooda), Stevena R. McQueena (unuk glumačke legende Stevea McQueena), Shay Mitchell (glumica iz serije „Pretty Little Liars“), Tylerom Poseyom, Coltonom Haynesom, Carly Chaikin, Chordom Overstreetom i drugim novim svežim zvezdama TV-a i filma. 

Zgodni šarmer Parker Young će biti specijalni gost Comedy Festa i doneće nam u bioskopsku salu onaj magični trenutak pre nego što cool srednjoškolska autsajderka poljubi razbacanog kvoterbeka ispod fudbalskih tribina.

 
 
NELE KARAJLIĆ, BRANKO DIMITRIJEVIĆ I IVAN-GORAN VITEZ VODE SERIJU RADIONICA POD NAZIVOM “PISATI, REŽIRATI, IGRATI KOMEDIJU”
 
Prvi festival filmske komedije stavlja naročit akcenat i na poslovno-edukativnu dimenziju. U skladu sa jednim od svojih osnovnih principa, da smeh shvata ozbiljno, biće organizovana tri masterclassa sa iskusnim predavačima koji će polaznicima ovih programa, najpre studentima filmskih škola, preneti svoja znanja i savete.
 
Seriju masterclassova na Festivalu filmske komedije 25. maja, u 13 časova otvara Nele Karajlić, legendarni muzičar i humorista, koji se u svetu komedije iskazao u svim ulogama. Karajlićevo ime je postalo brend u domenu regionalne komedije i na masterclassu će pokušati da obuhvati svu širinu svog komediografskog angažmana. Otud se i tema masterclassa vrlo otvoreno definiše kao Kako se gradi humor. Masterclass Pisati komediju održaće Branko Dimitrijević, 28. maja u 13 časova, dok je za treće predavanje  na ovogodišnjem Comedy Festu zadužen Ivan-Goran Vitez, hrvatski reditelj koji učestvuje na festivalu sa dva filma – celovečernjim Narodni heroj Ljiljan Vidić i kratkometražnim Posljednja pričest. Njegov masterclass zakazan je za 29. maj u 13 časova.
 
Moderator radionica biće selektor festivala Dimitrije Vojnov, diplomirani dramaturg koji je do sada imao iskustvo rada na nizu humorističkih serija i filmskih komedija, a lokacija održavanja masterclassova je Kolarac.
 
 
COMEDY FEST
FESTIVAL MLADOSTI, LUDOSTI, RADOSTI
 
Podsećamo, prvi Comedy Fest trajaće pet dana i dešavaće se u pet gradova i devet bioskopa. Ukupno 50 filmova biće prikazano kroz premijerni i reprizni program, ali i kroz posebno osmišljene selekcije – crne komedije, fudbalske komedije, italijanske seksi komedije, komedije iz regiona, krimi komedije, studentske i kratke komedije, te selekciju romantičnih komedija.
 
Ove godine devet bioskopa biće domaćini filmovima koji će nas nasmejati. Među njima su Cineplexx u Ušću, Kragujevcu i Podgorici; zatim Roda, Tuckwood, Kinoteka, Art bioskop Kolarac, Arena u Novom Sadu i Cadmus u Budvi
 
Na prvom Međunarodnom festivalu komedije će biti dodeljena i nagrada za životno delo velikanu naše filmske komedije Siniši Paviću, a s obzirom da nijedan festival ne može proći bez pratećeg programa, osnivači SUPERSTAR CULTURE i FAME Solutions su se postarali i za ekstra dozu  smeha. Tako će svi zainteresovani biti u prilici da posete neki od nastupa poznatih domaćih stend-ap komičara koji će izvoditi svoje rutine širom Beograda.

Klikni na sliku da se uveca

 

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari