Svetski dan nauke - 10.novembar

10.11.2014. 00:16 od pinkjeca Pregledano 1924 | Komentari 0 | cOOl 0 | iscOOlirano 0

Svetski dan nauke se svuda u svetu obeležava 10. novembra, a odlukom Uneska cela sedmica je posvećena nauci, miru i razvoju.
Ovaj datum je predložen na Svetskoj naučnoj konferenciji u Budimpešti 1999. godine, sa ciljem da se skrene pažnja na potrebu za novom vezom između nauke i društva. Tim povodom Unesko je ustanovio Svetski dan nauke za mir i razvoj, koji je prvi put obeležen 10. novembra 2002. godine. U Srbiji je ovaj dan prvi put proslavljen 2011. godine.

Svetski dan nauke - 10.novembar

 
Centar za promociju nauke organizuje u ponedeljak, 10. novembra, bogat naučnopopularni program, čime se obeležava Unesko Svetski dan nauke za mir i razvoj. Zahvaljujući tome, publika će u Naučnom klubu CPN-a, Knez Mihailova 5, biti u prilici da čuje odgovor na pitanje „Da li je bilo Velikog praska?“
 
Uz to, u Naučnom klubu se organizuje program „Popodne sa robotom“, a u prepodnevnim časovima Dečji naučni klub, gde će đaci imati priliku da učestvuju u takozvanim Makers-Party radionicama, ali i da saznaju kako se prave, kreću i kako rade lego-roboti.


Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari