Hlorela, 7 dokazanih korisnih efekata

17.02.2016. 11:04 od Irena Pregledano 2512 | Komentari 0 | cOOl 1 | iscOOlirano 0

Hlorela je zelena alga, nastala pre oko 2,5 milijarde godina i predstavlja jedan od najstarijih oblika života na Zemlji. Ova sićušna alga, čiji je prečnik 2 do 10 mikrometara ima veliki pozitivan uticaj na naše zdravlje.

Hlorela, 7 dokazanih korisnih efekata

 1. Detoksikacija teških metala. Jedna od najznačajnijih zdravstvenih odlika hlorele je uklanjanje teških metala iz organizma, čak i onih najupornijih. Redovna upotreba hlorele sprečava akumulaciju teških metala u tkivima i organima.
 2. Efikasna kod radijacije i hemoterapije. Visok nivo hlorofila štiti telo od zračenja i smanjuje negativne efekte hemoterapije.
 3. Podržava imuni sistem. Istraživanje objavljeno 2012. godine u Nutrition Journal je pokazalo da je nakon 8 nedelja upotrebe hlorele, aktivnost NK ćelija poboljšana. NK ćelije su “vojna snaga” tela koje se bore protiv stranih napadača.
 4. Smanjenje težine. Istraživanja su pokazala da uzimanje hlorele dovodi do značajnog smanjenja procenta telesnih masti, serumskog holesterola, nivoa glukoze.
 5. Mlađi izgled. Istraživanje objavljeno u žurnalu Clinical Laboratory otkriva da hlorela značajno smanjuje oksidativni stres koji je izazvan zagađenjem, stresom i lošom ishranom. Razlog zbog kojeg hlorela ima tako efikasan uticaj na podmlađivanje je taj što hlorela dovodi do povećanja vitamina A, vitamina C i glutationa u telu koji eliminišu slobodne radikale i čuvaju ćelije.
 6. Borba protiv karcinoma. Hlorela pomaže u borbi protiv karcinoma na više načina:
  • Prvo, kada se uzima preventivno jača imuni sistem, tako da naše telo reaguje adekvatno na stres.
  • Drugo, pošto uklanja teške metale i toksine iz tela, manja je verovatnoća da ćemo uopšte dobiti karcinom kao posledicu negativnih uticaja okoline.
  • Treće, osobama kojima je dijagnostikovan karcinom, hlorela aktivira T ćelije koje se bore protiv abnormalnih ćelija.
 7. Snižava nivo šećera i holesterola u krvi. Istraživanja su pokazala da dnevna doza hlorele od 8000 mg podeljena u dve doze, snižava holesterol i glukozu u krvi.

Više informacija na: body-sds.rs

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari