Cooliranje.com » Misli poznatih » Misli znamenitih ljudi

O Beogradu

Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može se smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno.
Duško Radović
 
Beograd nije u Beogradu, jer Beograd, u stvari i nije grad – on je metafora, način života, ugao gledanja na stvari.
Momo Kapor

 O Beogradu
 
Nebo je nad Beogradom prostrano i visoko, promenljivo a uvek lepo...
Uvek lepo i bogato, kao naknada ovoj čudnoj varoši za sve ono čega u njoj nema i uteha zbog svega što ne bi trebalo da bude. 
Ivo Andrić
 
Kakva razlika od Beograda u kome se bez pozdrava vozite liftom s prvim komšijama, izloženi neprijatnom ćutanju i pogledima punim neshvatljive netrpeljivosti, zavisti ili ravnodušnosti! Ako je to cena civilizacije, pristajem da zauvek ostanem primitivac.
Momo Kapor 
 
Ovaj veliki grad bio je, izgleda, oduvek ovakav: istrgan, prosut, upravo kao da nikad ne postoji, nego večno nastaje, dograđuje se i oporavlja. S jednog kraja niče i raste, a sa drugog vene i propada. Uvek se kreće i talasa, nikad ne miruje i ne zna šta je spokoj i tišina. Grad na dve reke, na velikom prostoru sapet vetrovima.
Ivo Andrić
 
Posebno sam impresioniran vedrom i toplom atmosferom Beograda. 
Semjuel Beket 
 
Ostajte ovde! Ne idite nikuda iz Beograda ako ponovo morate da se vraćate u njega, ako ćete se više radovati povratku nego odlasku. 
Dušan Radović 


Pošaljite svom prijatelju link Dodaj u omiljene Cool isCooliraj

Tags:

Ostavite Vaš komentar!

Povezane teme

Zanimljivi citati o moralu

Zanimljivi citati o moralu

23.02.2017. 23:57

O moralu znam samo toliko da je moralno ono posle čega se dobro osećamo, a nemoralono ono posle čega se osećamo loše. Ernest Hemingvej dalje »»