O Beogradu

23.04.2016. 15:53 od pinkjeca Pregledano 4221 | Komentari 0 | cOOl 4 | iscOOlirano 0

Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može se smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno.
Duško Radović
 
Beograd nije u Beogradu, jer Beograd, u stvari i nije grad – on je metafora, način života, ugao gledanja na stvari.
Momo Kapor

 O Beogradu

 
Nebo je nad Beogradom prostrano i visoko, promenljivo a uvek lepo...
Uvek lepo i bogato, kao naknada ovoj čudnoj varoši za sve ono čega u njoj nema i uteha zbog svega što ne bi trebalo da bude. 
Ivo Andrić
 
Kakva razlika od Beograda u kome se bez pozdrava vozite liftom s prvim komšijama, izloženi neprijatnom ćutanju i pogledima punim neshvatljive netrpeljivosti, zavisti ili ravnodušnosti! Ako je to cena civilizacije, pristajem da zauvek ostanem primitivac.
Momo Kapor 
 
Ovaj veliki grad bio je, izgleda, oduvek ovakav: istrgan, prosut, upravo kao da nikad ne postoji, nego večno nastaje, dograđuje se i oporavlja. S jednog kraja niče i raste, a sa drugog vene i propada. Uvek se kreće i talasa, nikad ne miruje i ne zna šta je spokoj i tišina. Grad na dve reke, na velikom prostoru sapet vetrovima.
Ivo Andrić
 
Posebno sam impresioniran vedrom i toplom atmosferom Beograda. 
Semjuel Beket 
 
Ostajte ovde! Ne idite nikuda iz Beograda ako ponovo morate da se vraćate u njega, ako ćete se više radovati povratku nego odlasku. 
Dušan Radović 

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari