Cooliranje.com » Umetnost i kultura » Događaji

KONAČNO - FESTIVAL SMEHA I DOBROG RASPOLOŽENJA OD 25. DO 29. MAJA

U periodu od 25. do 29. maja ove godine bide održan prvi Međunarodni festival filmske komedije – Comedy Fest, čiji je idejni tvorac Gordana Grubješić, a osnivači i izvršni producenti su Superstar Culture i FAME Solutions.

KONAČNO - FESTIVAL SMEHA I DOBROG RASPOLOŽENJA OD 25. DO 29. MAJA

Vođeni idejom da komediju treba shvatiti ozbiljno, programski direktor Dragan Jeličić i selektor Dimitrije Vojnov, osmislili su za prvo izdanje festivala devet programskih celina, u sklopu kojih de biti prikazano 15 premijernih naslova i 35 repriza.

O motivima za organizaciju prvog Comedy Festa, programski direktor Dragan Jeličid izjavio je sledede: ‘Komedija je oduvek bila mimo festivalskih interesovanja jer su je žanrovski čistunci doživljavali suviše bliskom mejnstrimu, dok su je, s druge strane, ozbiljni ‘umetnosti okrenuti’ festivali smatrali zabavom za mase. Na Comedy Festu je da tu nepravdu ispravi

Prvi Comedy Fest trajade pet dana i dešavade se u pet gradova i devet bioskopa. Ukupno 50 filmova bide prikazano kroz premijerni i reprizni program, ali i kroz posebno osmišljene selekcije – crne komedije, fudbalske komedije, italijanske seksi komedije, komedije iz regiona, krimi komedije, studentske i kratke komedije, te selekciju romantičnih komedija. Kompletan program kao i spisak premijera de biti objavljeni uskoro.

Ove godine devet bioskopa bide domadini filmovima koji de nas nasmejati. Među njima su Cineplexx u Ušdu, Kragujevcu i Podgorici; zatim Roda, Tuckwood, Kinoteka, Art bioskop Kolarac, Arena u Novom Sadu i Cadmus u Budvi

Na prvom Međunarodnom festivalu komedije de biti dodeljena i nagrada za životno delo jednom od velikana naše filmske komedije. Pored toga, premijerni program festivala bide u konkurenciji za nagrade koje de dodeljivati sama publika, a za filmske profesionalce bide osmišljen industri deo, te okrugli stolovi i radionice na kojima de učestvovati značajni gosti iz regiona i inostranstva.

Kao da je zaboravljeno da je komedija ne samo jedan od najradije gledanih ved i jedan od najplodnijih žanrova u istoriji kinematografije, a komedija kao žanr predstavlja i jednu od obaveznih figura u radu gotovo svih naših najznačajnijih filmskih autora’ – rekao je selektor festivala Dimitrije Vojnov.

S obzirom da nijedan festival ne može prodi bez pratedeg programa, osnivači SUPERSTAR CULTURE i FAME Solutions su se postarali i za ekstra dozu smeha. Tako de svi zainteresovani biti u prilici da posete neki od nastupa poznatih domadih stend-ap komičara koji de izvoditi svoje rutine širom Beograda. Prvi Međunarodni festival komedije – Comedy Fest su podržali Filmski Centar Srbije, Fakultet dramskih umetnosti, Akademija umetnosti, Italijanski kulturni centar i Institut Cervantes. Ovo de ujedno biti prvi put da na jednom festivalu učestvuju svi filmski distributeri iz Srbije.

Kontakt za medije:

Željka Vasić
+381 64 12 41 197
zeljka.vasic@famesolutions.rs
zeljkavasic24@gmail.com

Marko Čkonjević
+381 60 6789 138
marko.ckonjevic@famesolutions.rs


Pošaljite svom prijatelju link Dodaj u omiljene Cool isCooliraj

Tags: , , ,

Ostavite Vaš komentar!

Povezane teme

SKOCKAJTE SE ZA SAVRŠEN PARTY!!!

SKOCKAJTE SE ZA SAVRŠEN PARTY!!!

21.10.2016. 20:32

USKORO! mts NOĆ REKLAMOŽDERA! PROGRAM NA KOJI SE ČEKA GODINU DANA. 18.novembar SAVA CENTAR! Proslavimo zajedno 20 godina od prve beogradske Noći Reklamoždera! dalje »»

SKOCKAJTE SE ZA SAVRŠEN PARTY! SARA JO- IZABRANA OD REKLAMOŽDERA ZA NAJSKOCKANIJU POP ZVEZDU

SKOCKAJTE SE ZA SAVRŠEN PARTY! SARA JO- IZABRANA OD REKLAMOŽDERA ZA NAJSKOCKANIJU POP ZVEZDU

27.10.2016. 23:54

Pozivamo Vas na druženje sa Sarom Jovanović – popularnom pop zvezdom Sarom Jo, u okviru promocije početka Instagram konkursa “SKOCKAJTE SE ZA SAVRŠEN PARTY!”, koji... dalje »»

Cooliranje slavi 5. rođendan! Hvala što nas čitate!

Cooliranje slavi 5. rođendan! Hvala što nas čitate!

09.02.2017. 00:40

Za 5 godina napisali smo za Vas 3842 teme, stekli preko 12.500 prijatelja na Facebook-u... dalje »»