Bela Stena

23.03.2012. 17:42 od pinkjeca Pregledano 24387 | Komentari 0 | cOOl 2 | iscOOlirano 1
Bela Stena

Mali broj ljudi zna da na samo oko 10km od centra Beograda, na ostrvu Forkonkontumac na Dunavu, postoji oaza mira, prelepa plaža (Špic ili Šveb kako je nazivaju),bar deset puta veća od zemunskog Lida. Za ljubitelje "divlje prirode" pravi raj.

Za početak samo jedan detalj...u punoj letnjoj sezoni plažu zna da poseti preko 10000 ljudi. Postoji i gradska autobuska linija 108, čija je početna stanica kod stadiona OFK Beograd a polazak na svakih pola sata. Nije potrebno znati naziv stanice za Belu Stenu, vozači na toj liniji znaju gde treba sići. Naravno treba ih pitati. Odatle peške kroz šumicu na oko10min lagane šetnje stiže se do obale i tu Vas čekaju "čamdžije" koji voze direktno do plaže. 

Kolima se može stići direktno do čamdžija. Na obali postoji veliki parking, ali ponekad isuviše mali da bi primio sva vozila, pa se red uparkiranih otegne do početka šumice kuda prolaze autobus-posetioci.

Iza plaže prostire se naseljeni deo ostrva (samo oko 1/7). Sojenice uglavnom. Struje nema, pa se vlasnici strujom snabdevaju preko solarnih panela i agregata. Za pecaroše pravi raj, ribe u izobilju, mada pored roštilja koji rade neprekidno prekriveni raznim mesnim proizvodima, mirisi ribljih specijaliteta teško da se mogu osetiti.

Evo za prvi put mape i malo sličica.....u nastavcima.

 

 

 

 

Klikni na sliku da se uveca

 

Tags:

 
 

Ova tema se ne može komentarisati