Penhaligon’s parfemi opčiniće Beograd

04.09.2013. 12:00 od pinkjeca Pregledano 3893 | Komentari 0 | cOOl 0 | iscOOlirano 0

Moć mirisa je neverovatna - otključava sećanja, otvara vrata nekih zaboravljenih snova , omogućava da se makar na trenutak izgubimo u vremenu. Uspomene budi prah irisa, šapat karanfilića, dah sočnog nektara, trag tamjana, kremasti dodir vanile. Time se vodi prestižna kuća parfema Penhaligon’s iz Londona, koja će svojom prefinjenim mirisnim notama upotpuniti manifestaciju „24 sataElegancije“ u okviru koje će se predstaviti.

 Penhaligon’s parfemi opčiniće Beograd

 Kuća Penhaligon’s je svoju avanturu započela u viktorijansko doba i ponela je u budućnost, težeći stvaranju originalnih mirisa za probirljive ekcentrike današnjice. Osnovao ju je William Penhaligon, englez koji je živeo u raskošnom dobu, smelo kreativan i uvek inspirisan neobičnim. Hammam Bouquet, prvi parfem ove poznate kuće,  inspirisan aromama turskih kupatila, nastao je davne 1872, a danas, više od 140 godina kasnije, Penhaligon’s sa  strašću nosi svoje neverovato nasleđe, znajući da nadahnuće za izuzetne mirise dolazi u najčudnijim trenucima, na neočekivanim mestima.

 Do kraja vladavine kraljice Viktorije, William Penhaligon postaje glavni parfimer na dvoru, a ta tradicija se nastavlja i vek kasnije, zadovoljavajući najfinije želje članova kraljevske porodice, od Princa od Velsa do Vojvode od Edinburga.

 Penhaligon’s čuva svoju tradiciju i nastavlja da radi sa master parfimerima, koji mogu da interpretiraju prepoznatljive Penhaligon’s ideje, stvarajući nove, smele, originalne parfeme, kakav je Blenheim Bouquet, njihov najprodavaniji muški miris, lansiran 1902. godine. Bio je hrabar potez zameniti bogatu, jaku cvetnu bazu sa bazom citrusa, ali to je korak koji je doneo uspeh i svetom raširio William-ove tendencije.

 Danas su parfemi Penhaligon’s čuveni po svojim najfinijim, retkim sastojcima i smelim kombinacijama- od ručno ceđenog soka od bergamota do jasmina, dvostruko vrednijeg od zlata, u svojoj prepoznatljivoj staklenoj bočici sa zatvaračem umotanim trakom. O tome će više govoriti Natalie Stratos, koja će predstaviti ovu uspešnu kompaniju tokom „ABSOLUT Luxury Salona”, u partnerstvu sa časopisom The Economist,  koji će se održati u 07. septembra u konferencijskom delu Grand Casina Beograd.


Klikni na sliku da se uveca

 

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari