Čuveni londonski pisac James Sherwood promoviše svoje knjige pred beogradskom publikom

02.09.2013. 12:35 od pinkjeca Pregledano 1911 | Komentari 0 | cOOl 2 | iscOOlirano 0

Da je Beograd nezaobilazna kulturna stanica Evrope, potvrđuje i dolazak čuvenog londonskog pisca i  istoričara elegancije James-a Sherwood-a, koji je poželeo da i u srpskoj prestonici, kao središtu glavnih regionalnih društvenih zbivanja, održi promociju svoje dve najznačajnije knjige - Savile Row:  "The Master Tailors of British Bespoke"  i " The Perfect Gentleman": The Pursuit of Timeless Elegance & Style in London (u ediciji izdavačke kuće Thames & Hudson), a sve u okviru manifestacije „24 sata Elegancije“.

Čuveni londonski pisac James Sherwood promoviše svoje knjige pred beogradskom publikom

 Pre nego što je objavio svoje dve najpoznatije knjige, James Sherwood je dugo bio u u svetu mode, kontinuirano pratio trendove i iscrpno proučavao istoriju londonskog stila. Sedam godina je radio kao modni kritičar na BBS-ju, a osam godina je uređivao Louis Vuitton Guide to London.

Njegova posvećenost kulturi najprestižnije ulice u Londonu, Savile Row, poznatoj po neprikosnovenim majstorima krojačima i kućama elegancije, počela je 2007. godine kada je, na poziv prestižne manifestacije posvećene muškoj modi, „Pitti Uomo“ u Firenci, uređivao „The London Cut“: prvu veliku retrospektivnu izložbu britanskih odela po meri, koja je nakon toga putovala i Pariz i Tokio,  a 2014. godine će gostovati u Vašingtonu.

 Sherwood-ova knjiga „The Perfect Gentleman”, biće predstavljena na Belom Dvoru, 06. septembra, nakon svečanog otvaranja „24 sata Elegacije“. Ova divna publikacija govori o pravim džentlmenima i njihovoj potrazi za savršenim detaljima i idealnom aksesoaru. Sastoji se od šest istorijskih poglavlja, od Regency perioda, pa sve do danas, koji opisuju reprezentativne britanske brendove, uključujući cipele po meri, nakit, košulje, kravate po meri, odela, parfeme, šešire i ljude koji su ih stvarali.U knjizi su izdvojeni i opisani modeli koje su nosili Vinston Čerčil, Keri Grant, Rasel Krou, Dejvid Bekam, kao i mnogobrojni svetski lideri. Ilustrovana je sa trista pedeset fotografija u boji.

Knjigu „Savile Row -The Master Tailors of British Bespoke”, James Sherwood će predstaviti na „ABSOLUT Luxury Salonu“, u partnerstvu sa časopisom "The Economist ", koji će biti održan 07. septembra u Grand Casinu Beograd.  „ Savile Row“ је potpuno ilustrovana istorija muške elegancije i izrade odela po meri, koja su nastajala u оvoj maloj londonskoj ulici koja je postala svetski poznat brend generacijama unazad, okupljajući klijentelu istančanog ukusa i prefinjenog stila-od Holivudskih zvezda do kraljevske porodice. Ova knjiga slavi londonske istorijske kuće elegancije, ali i istražuje njihovu apsolutnu dominaciju u svetu muške mode i stila kroz čitav vek. 

Nakon promocije, posetioci će moći da dođu do svog primerka knjiga, a biće upriličeno i potpisivanje tokom „Luxury Salona“.

 

Klikni na sliku da se uveca

 

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari