ODRŽANA 14-A MT:S NOĆ REKLAMOŽDERA

09.12.2013. 19:20 od admin Pregledano 3025 | Komentari 0 | cOOl 0 | iscOOlirano 0

mt:s Noć Reklamoždera

U subotu veče, u prepunom Sava Centru, održana je još jedna, 14-a po redu, nezaboravna mt:s Noć Reklamoždera. U ovo sjajno veče, publiku je uvela samba atrakcija- Mantock dance international, plesna grupa koja je najavila jednu temperamentnu noć, punu pozitivnih vibracija. Reklamožderi su se odmah oglasili tradicionalnim pištaljkama i ostalim navijačkim rekvizitima koje su im, u velikom broju, obezbedili pokrovitelji mt:s, Chipsy i Uniqa osiguranje.

ODRŽANA 14-A MT:S NOĆ REKLAMOŽDERA

Već na samom startu, veliko oduševljenje i gromoglasan aplauz, izazvao je dolazak našeg proslavljenog atletskog asa, Dragutina Topića, specijalnog gosta mt:s Noći Reklamoždera, koja je ove godine bila u znaku atletike. On je, ispred Atletskog saveza Srbije, najavio i pozvo sve reklamoždere na Evropsko prevenstvo u krosu.

Veče je nastavljeno uručivanjem prestižnih priznanja ljudima koji su svojim radom i aktivnostima doprineli promociji Srbije na najbolji mogući način i dali podsticaj domaćoj kreativnosti.

Najprestižnija nagrada, BRAND SRBIJA-za najbolju promociju Srbije u svetu, koju tradicionalno dodeljuje kompanija mt:s, generealni pokrovitelj manifestacije, ove godine pripala je Ivani Španović i Emiru Bekriću koji su na Svetskom atletskom prvenstvu u Moskvi osvojili bronzane medalje i time promovisali Srbiju i kao zemlju atletike. Nagradu BRAND SRBIJA, uručila je gospođica Natalija Jegdić, izvršni direktor direkcije za privatne korisnike kompanije Telekom Srbija, a nagradu je u ime svojih kolega primio Dragutin Topić. Ovom prilikom gospođica Jegdić naglasila je da joj je izuzetna čast što uručuje priznanje za uspeh koji najbolje komunicira sa celim svetom, a to su vrhunski rezultati.

Podsećanja radi, ovo veliko priznanje kompanija mt:s na Noći Reklamoždera do sada je uručila Novaku Đokoviću, Nađi Higl, Stefanu Milenkoviću, Miloradu Čaviću i FIBA svetskim prvacima u basketu 3 na 3.

Sledeće značajno priznanje GRAND SLAM, za doprinos razvoju marketinških komunikacija u regionu, pripalo je gospodinu Ekremu Dupanoviću iz Sarajeva, glavnom i odgovornom uredniku portala Media Marketing koji je naglasio da je srećan što ovo priznanje dobija u Beogradu, gradu u kome ima toliko prijatelja i u kome je godinama radio. Ovo priznanje uručila je gospođa Sonja Marić, direktorka marketinga Uniqa osiguranja koja je istakla značaj regionalne saradnje i komunikacija.

Kao i do sada, mt:s Noć Reklamoždera je podržala društveno korisne kampanje. Ove godine, kao najbolja, proglašena je kampanja „Kada voziš parkiraj telefon”, koju su sjajno realizovali Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije i kompanija Telekom Srbije. Ova kampanja ima za cilj podizanje svesti vozača o opasnostima upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, kao i povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja na putevima. Nakon prikazanog spota, koji ukazuje na navedeni problem, nastao je muk u sali, kao posledica snažne reklamne poruke.

Miloš Pavlović, vozač Formule 1, uručio je ovo važno priznanje gospođici Mariji Bošković, direktorki sektora za PR Telekoma Srbija. Kao promoteri, ovu kampanji su podržali i atletičari Ivana Španović i Emir Bekrić, a gospođica Bošković je pozvala sve prisutne da se pridruže ovoj veoma značajnoj akciji. Miloš Pavlović je, sa stanovišta profesionalnog vozača, pozvao publiku da obavezno parkiraju telefone u toku vožnje.

U segmentu non-profit kampanja i podizanja svesti o stvarima koje treba promeniti na bolje, uručeno je priznanje AMBASADOR REKLAMOŽDERA, za najboljeg pojedinca koji je svojim dobrotvornim radom i velikim zalaganjem doprineo čitavoj zajednici. Ove godine nagrada je pripala poznatom glumcu, Sergeju Trifunoviću, za nesebično zalaganje i rad na prikupljanju sredstava za lečenje obolele dece u inostranstvu. Njegov izlazak na binu izazvao je prave ovacije, a popularni glumac je brojnim fanovima poručio da svet menjamo počeviši od sebe i da nikada ne treba odustati od plemenitog cilja. Ovo priznanje Sergeju Trifunoviću uručila je Dunja Ivanović, direktorka marketinga Marbo Product-a, PepsiCo grupe.

Dok su svi sa nestrpljenjem čekali proglašenje NAJ domaće Reklame u 2013. godini, uručena je i nagrada WORLD TOUR, koja se takođe tradicionalno dodeljuje za našu reklamu koja se našla u svetskoj turneji Noći Reklamoždera. Ova nagrada za promociju srpske kreativnosti pripala je agenciji Saatchi& Saatchi Beograd za reklamu „Booster”. Nagradu su primili Stefan Vukelić, akaunt menadžer agencije Saatchi&Saatchi Beograd i Mina Sretenović, menadžer za odnose sa javnošću, ispred kompanije Nectar. Nagradu je uručio ispred Cinematheque Jean Marie Boursicot, gospodin Frederic Bordary.

Vrhunac uzbuđenja bio je u trenutku proglašenja NAJ Reklame koja se dodeljuje od strane publike za najbolju domaću reklamu, a za koju se glasalo mesecima putem sajtawww.nocreklamozdera.com. Koverat u kome se nalazilo ime pobednika, na scenu su doneli Goga Grubješić, predstavnica agencije SuperStar Worldwide, organizatora mt:s Noći Reklamoždera, i Nemanja Timotijević, ispred agencije CreITive, digitalne podrške manifestacije.

Za NAJ Reklamu u Srbiji u 2013. godini proglašena je reklama Chipsy-Domaćinski!!!!

Veliki aplauz, praćen Chipsy pištaljkama, bio je još jedna potvrda publike ovom priznanju.

Vidno srećan, na scenu je izašao tim koji je osmislilo i realizovao pobedničku reklamu, glavni glumac i ambasador brenda Chipsy, Sergej Trifunović, direktorka marketinga Marbo Product-a, Pepsico Dunja Ivanović i Marko Pešić, akaunt direktor agencije Ovation BBDO.

U svojoj dvostrukoj ulozi, Sergej se obratio deda Trifunu, liku iz popularne reklame, prosipajući Chipsy na binu, šaljivo aludirajući na srpski običaj „za pokoj duše“, što je publiku u prepunoj sali nasmejalo do suza. Bila je to fantastična uvertira za početak svetskog programa „La nuit des Publivores“ , koji je i ove godine, specijalno odabrao njen autor, nenadmašni Jean Marie Boursicot.

Kroz šestočasovni program, videli smo zašto su reklame kratki filmovi i zašto ih treba gledati na velikom platnu, zašto KREATIVNOST- nije privilegija, i kako se ideje rađaju na svim krajevima planete.

Dodeli smo i vredne nagrade. Gradski radio je dodelio tablet najboljem Gradskom reklamožderu, jedanaestogodišnjoj Kristini Zdravković, Atletski savez Srbije srećnim reklamožderima je poslao dresove Ivane Španović I Emira Bekrića, a džinovske kese Chipsy-ja našle su se u rukama dva najsrećnija posetioca.

Bili smo deo kosmopolitske atmosfere koja se jednom godišnje može doživeti samo na Reklamožderima. Bili smo među prijateljima, igrajući glavne uloge na štandu mt:s-a. Bili smo deo reklama i večeri koju ćemo prepričavati do sledeće Noći Reklamoždera.

mt:s Noć Reklamoždera sjajno je vodio voditeljski par- Aleksadar Đorđević, ispred agencije SuperStar Worldwide, organizatora Noći Reklamoždera, i Jelena Ivanović, naša proslavljena manekenka, vlasnica agencije International Model Scouting Office.

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari