LEGENDA O LJUBICI OTAŠEVIĆ

25.02.2016. 15:01 od admin Pregledano 6122 | Komentari 0 | cOOl 1 | iscOOlirano 0

Svečana, glamurozna premijera dokumentarnog filma ''Izbrisano iz biografije - Legenda o Ljubici Otašević'', autorke Duške Jovanić a u režiji Vuka Dapčevića, posvećena sportskoj i holivudskoj karijeri famozne Zvezdine košarkašice Ljubice Otašević održana je sinoć u prepunoj dvorani Jugoslovenske kinoteke.

LEGENDA O LJUBICI OTAŠEVIĆ

Životna priča ove srpske košarkašice čija lepota je zaustavljala saobraćaj, zapravo je priča o jednoj od najfatalnijih Srpkinja svog doba, Ljubici Otašević, zbog koje je i Ivo Andrić dolazio na Mali Kalemegdan, a sada početkom 21.veka ona kroz ''umetnički rukopis'' novinarke Duške Jovanić vraća u naše živote i javnost, pa je veliki broj javnih ličnosti iz sveta sporta, biznisa i šou biznisa, prisustvovao premijeri ovog dokumentarnog filma. Crvenim tepihom su pre projekcije prosetali a kasnije uživali u projekciji filma:

Jelena i Ivana Žigon, Den Tana, Zdravko Šotra i Neda Todorović, Snežana Dakić, Biljana Tipsarević, Beba i Cile Marinković, Dana Mar, Robert i Sandra Čoban, Nataša Kovačević i prva petorka ženskog kluba Crvena Zvezda, Jelena Blečić, Stanko Crnobrnja, Staka Novković, Luna Lu, Milanka Udovički, Filip Maksimović, Miodrag Colić i Angelina Atlagić, Milka Forcan, Mila Litvinjenko, Lena Bogdanović, Vesna da Vinča, Andrijana Čortan, Iva Štrljić, Ines Jankovic, Nenad Radujević, Neven Bošković, Marčelo Mura.....

Reč je o umetničkom dokumentarcu koji okida vintage slike iz naše bolje prošlosti a gađa emocije kakve je u nama izazvao “Montevideo, Bog te video”.

U filmu govore: Srđa Kalember, Ranko Žeravica, Jelena Žigon, Denise Minelli Hale, Den Tana, Gordana Baraga, Ljuba Radičević, Milutin Šoškić, Radovan Popović, Boban Petrović, kao i najbliži rođaci i prijatelji fabulozne Ljube Bodin, kako su je zvali u periodu kada je pravila filmsku karijeru pod budnim okom slavnog Keri Granta, pa do udaje za grofa Enrica di Portanovu kome je New York Times objavio nekrolog pod naslovom: “Umro je poslednji dandy”.

Kadrovi su snimljeni na različitim lokacijama u Ljubicinom rodnom Milanovcu i Beogradu, kao i u Rimu i Marbelli, gde žive svedoci njenog glamuroznog lifestyle-a i prijateljstva sa Frenkom Sinatrom, Marlonom Brandom, princezom Sorayom, Haroldom Robinsom, generalom Frankom, Adnanom Kashogijem, Hesusom Hillom, goficom Gunillom von Bismarck i drugim pripadnicima svetskog jet-seta.

Ono što njenu spektakularnu biografiju čini “srpskim romanom” je klasična porodična ratna drama: otac Božidar je bio u Kraljevoj vojsci, dok se njegov rođeni brat opredelio za partizanski pokret.

Ovo je film o jednoj izuzetnoj ženi koja je bila mnogo više od dublerke Sofije Loren u filmu “Ključ”.

Partneri ove svečane premijere bili su: Maestro Jewelers, Ženska tv, SkinMedic, Antipasto, Temet vinarija, Mandarina cake shop i Jana voda sa porukom.

Organizacija promocije: SuperStar world wide.

Klikni na sliku da se uveca

 

Izvor: superstarworldwide.com

Foto: superstarworldwide.com

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari