Počinje 64. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu

20.10.2019. 08:50 od pinkjeca Pregledano 2344 | Komentari 0 | cOOl 1 | iscOOlirano 0

Šezdeset četvrti međunarodni sajam knjiga u Beogradu, koji će se održati pod sloganom Pismo=Glava, otvoriće danas pisac Milovan Vitezović, predsednik Udruženja književnika Srbije.

Počinje 64. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu

U ime Egipta – zemlje počasnog gosta – zvanice će pozdraviti književnik i prevodilac Haitam Al Haj Ali, predsednik Međunarodnog sajma knjiga u Kairu, dok bi otvaranju egipatskog štanda trebalo da prisustvuje ministarka kulture ove zemlje Ines Abdel Dajim.

Organizatori, Skupština grada Beograda, Beogradski sajam i Odbor Sajma knjiga, najavljuju da će ova „najreprezentativnija književna manifestacija u jugoistočnom delu Evrope“, od 20. do 27. oktobra, na više od 30 hiljada kvadratnih metara sajamskog prostora, ugostiti više od 500 izdavača iz Srbije i sveta.

Gosti dolaze iz bivših jugoslovenskih republika, kao i iz Rusije, Italije, Turske, Kine, Rumunije, Irana, Belorusije, Švajcarske, Alžira, Maroka, Tunisa i Albanije, dok će Slovačka gostovati na sajamskim izložbama.

U ponedeljak će biti uručena i nagrada Dositej Obradović koja se svake godine dodeljuje stranom izdavaču za doprinos predstavljanju srpske književnosti u svetu. Ovogodišnji dobitnik ove nagrade je atinska izdavačka kuća Kastaniotis Editions S.A.

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari