Vuk Stefanović Karadžić - Ani Kraus

17.09.2013. 08:16 od pinkjeca Pregledano 3829 | Komentari 0 | cOOl 0 | iscOOlirano 0
Vuk Stefanović Karadžić - Ani Kraus
Od srca ljubljena prijateljice, 
 
Primio sam već odavno Vaša dva najdraža mi pisma, ali nisam bio u Karlovcima da bih mogao odmah da Vam odgovorim. Od 1. marta do prekjuče bio sam u jednom manastiru ( 4 milje daleko odavde).
 
Vaša pisma dirnula su me u srce i dobro znam kako Vam je sad. Ali šta da radimo, moramo se predati volji Svemogućeg: samo on može sve da izmijeni i da nas obraduje...
 
 U manastiru proveo sam dva mjeseca. Bilo je dobro i prijatno. To je neopisivo romantičan predeo. Bio sam, hvala Bogu, stalno zdrav, ali ne i sasvim zadovoljan. Često bih iz dana u dan govorio: okolina je, istina, lijepa, ali šta mi sve to vrijedi kad izvor i srz moje radosti, moja najljubljenija Nani, nije ovdje.
 
Ako Bog da, doći ću Vama kroz deset nedjelja, u septembru, kao što sam vam rekao. Ah, bože moj!  S kakvom čežnjom očekujem najsrećniji dan kad ću se predati vašem zagrljaju. Tada Vas neću nikada napuštati. Želim da umrem i umrijeću srećno kraj Vas. Nemojte mi više pisati dok ne dobijete sljedeće pismo od mene, jer ću ja kroz osam dana otputovati za Oršavu i odande ću vam pisati.
 
Želim Vam savršeno zdravlje i mir u duši.
Vaš vječno najvjerniji
Vuk Stefanović 

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari