Disanje - najefikasniji način da prevaziđete stress

09.12.2012. 16:52 od Irena Pregledano 3167 | Komentari 0 | cOOl 4 | iscOOlirano 0
Disanje - najefikasniji  način da prevaziđete stress

Obraćanje  pažnje na to kako dišete je najbolje prirodno sredstvo za smirenje. Za razliku od veštačkih sredstava za smirenje koja umrtvljuju um i uništavaju vašu sposobnost da se fokusirate, ovaj metod uvećava vaše mentalne moći i povećava nivo energije  za dnevne aktivnosti. Ako vam ovo nije dovoljno, obraćanje pažnje na to kako dišete  prekinuće neurotično razmišljanje koje dovodi do fizičkih simptoma stresa.

Različite tradicije preporučuju različite metode disanja. Važno je da dišete duboko, jer čovek pod stresom diše plitko i samo grudima, da vam se pri udahu stomak napuni kao lopta jer na taj način vršite i masažu unutrašnjih organa.

Body Self Development’s System preporučuje posebnu vrstu disanja koja se radi u toku tretmana ali se preporučuje i u svakodnevnom životu, kada se osetite uznemireno, kada vam predstoji izazov koji treba da razrešite ili ako osećate nelagodu u nekom delu tela.

Udahnite kroz nos i zvučno ispustite vazduh kroz usta, zamišljajući da imate otvor na grlu kroz koji vazduh izlazi. Obraćajući pažnju na disanje vraćate se u sadašnji momenat koji je u stvari i jedini koji postoji.

Više informacija na: body-sds.rs

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari