Detoksikacija organizma - čišćenje jetre

07.03.2013. 12:24 od Irena Pregledano 5648 | Komentari 2 | cOOl 2 | iscOOlirano 0

Jetra je laboratorija organizma i ona pokušava da očisti naše telo od svih toksina koje smo uneli u organizam. Najbolje je jetru čistiti u proleće, jer se zimi unosi više prerađenih namirnica koje su pune aditiva i konzervanasa, zima je i vreme kada unosimo manje svežeg voća i povrća a i ono koje unesemo je najčešće puno pesticida i herbicida.

Detoksikacija organizma - čišćenje jetre

Normalan rad jetre je presudan za održavanje dobrog zdravlja, zato joj treba pomoći čišćenjem.

Postoji prirodan način čišćenja jetre koji je razradila dr Hulda Klark.

Najbolje je da za čišćenje odvojite dva dana. Sedmicu pre toga je preporučljivo iz ishrane izbaciti meso, šećer, kafu, slatkiše, hleb(može integralni ali u manjim količinama), duvan, alkohol. Treba jesti više voća i povrća, svežeg ili pripremljenog na pari. Svaki dan tokom posta treba popiti do litru sveže ceđenog soka od grejpfruta, koji čisti krv ali će pomoći i da se iz jetre izbaci kamenac sa svim toksinima.

Na dan čišćenja jetre nemojte uzimati nikakve vitamine, lekove ili dodatke ishrani.

Plan čišćenja jetre

jutro Pojedite nemasni doručak: voće, žitarice, hleb, med. Nemojte uzimati ništa masno: ulje, maslac, sir, vrhnje ili mleko.
podne Pojedite nemasni ručak: pečeni ili kuhani na pari krompir i drugo povrće (sa soli, ali bez ulja), hleb, voće. Kao i uz doručak, nemojte jesti ništa masno. Napijte se vode, jer poslije 14. 00 više ne smete ništa da pijete.
14. 00 Nemojte jesti niti piti posle 14. 00 sati. Ako prekršite ovo pravilo, kasnije vam može biti loše.
poslje 14. 00 Pomešajte 4 velike kašika gorke soli sa 6 dl vode. To ćete podeliti na 4 dela. Gorku so možete staviti u frižider, tako da je možete lakše popiti.
18. 00 Popijte četvrtinu gorke soli. Nakon toga možete isprati usta ili popiti nekoliko gutljaja vode. Maslinovo ulje i grejp stavite na sto tako da se ugreju na sobnu temperaturu.
20. 00 Popijte još jednu četvrtinu gorke soli.
21. 30 Završite sve aktivnosti i spremite se za krevet.
21. 45 Pripremite napitak za čišćenje jetre:
- Iscedite grejpfrut. Izvadite pulpu i koštice. Trebate dobiti barem 1/2 šoljice soka - do 3/4 šoljice je najbolje. - Naspite pola šoljice maslinovog ulja u posudu sa poklopcem. Dodajte sok grejpfruta. - Čvrsto zatvorite posudu i mućkajte dok smesa ne postane vodenasta (samo sveži grejpfrut će to učiniti). Ako treba, posetite kupatilo jednom ili više puta čak iako zakasnite na vaše piće u 22:00 sata. Nemojte kasniti više od 15 minuta.
22. 00 Sada trebate popiti napitak koji ste pripremili (maslinovo ulje i grejp). Napitak trebate popiti stojeći, u 5 minuta (15 min. za slabe i starije osobe).

Nakon što ste popili napitak, odmah lezite. Ako ne uradite tako, možete sprečiti kamenac da izađe. Lezite ravno na leđa sa uzdignutom glavom na jastuku, ili levi bok. Pokušajte da budete potpuno mirni barem 20 minuta. Mislite na to što se sada dešava u vašoj jetri. Možda ćete osetiti kamenac kako putuje kroz vaše kanaliće.
Nećete osetiti nikakvu bol, jer zahvaljujući gorkoj soli, kanali su otvoreni. Pokušajte zaspati. Tokom noći lezite što više na levom boku. Nemojte se dizati iz kreveta.
Slijedeće jutro
(poslije 6. 00)
Nakon dizanja (ne pre 6. 00) popijte treću dozu gorke soli. Ako osetite mučninu, čekajte da ona prođe i onda popijte gorku sol. Otiđite nazad u krevet.
2 sata kasnije Popijte zadnju dozu gorke soli (3/4 šalice). Vratite se natrag u krevet.
2 sata kasnije Možete jesti. Počnite sa voćnim sokom. Pola sata kasnije pojedite nešto voća. Sat vremena nakon toga možete jesti laganu hranu. Do večere trebali bi se osećati oporavljeno.

Čestitam! Izvadili ste kamence bez operacije.

Tokom ovog dana ćete verovatno puno puta otići u WC.

Koliko je čišćenje jetre sigurno?

Čišćenje jetre je apsolutno sigurno. Hiljade ljudi širom sveta je čistilo su jetru na ovaj način. Nitko od njih nije otišao u bolnicu i nije se žalio na bolove.

Koje se bolesti mogu izlečiti čišćenjem jetre?

Čišćenjem jetre ćete se rešiti kamenca i poboljšati rad jetre, koja štiti celi vaš organizam. Skoro uvek sa čišćenjem jetre nestaju alergije.

  • alergija
  • psihičke bolesti
  • srčane bolesti
  • rak
  • artritisa
  • hepatitisa
  • dijabetesa
  • i mnoge druge

Više informacija na: body-sds.rs

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari

Eleonora Majkovic (neregistrovani cooler)
14.04.2013 18:47
Cool isCooliraj

Takodje zanimljjivo
maja (neregistrovani cooler)
14.04.2013 17:52
Cool isCooliraj

Zanimljivo