Da li ste čuli za dansku masažu?

28.05.2013. 20:46 od Irena Pregledano 2551 | Komentari 0 | cOOl 1 | iscOOlirano 0

Body-sds je holistički metod koji bez obzira na problem uvek radi sa celim telom i u obzir uzima i mentalno i emotivno stanje klijenta.

Da li ste čuli za dansku masažu?

U toku tretmana, koji traje oko sat vremena, vrši se duboka masaža tkiva, opuštanje i centriranje svih zglobova. Ono što je karakteristično za Body-sds ili dansku masažu je tehnika pulsacije koja je izrazito efikasna u stimulaciji limfnog sistema. Limfni sistem je veoma bitan za zdravlje organizma i usporeno funkcionisanje ovog sistema dovodi do mnogih problema, npr: celulita, problema sa venama, otoka u ekstremitetima, problema sa disanjem, varenjem. Pošto je to sistem zadužen za otklanjanje otpadnih materija , njegovo otežano funkcionisanje slabi čitav organizam.

Prirodni načini za stimulisanje limfnog sistema su disanje i kretanje. U današnje vreme stresa čovek prvo zaboravi da diše pravilno, disanje postaje površno, ubrzano i plitko. Takvo disanje ne stimuliše limfni sistem u dovoljnoj meri. Terapeut tokom tretmana ne samo što tehnikama masaže stimuliše limfni sistem, već klijenta uči kako da pravilno diše. Današnji čovek se i manje kreće, automobilom ide na posao, sedi za kompjuterom, televizorom. Sve to zajedno dodatno usporava limfni sistem.

Ono što je još karakteristično za dansku masažu je masaža po meridijanima. Svaka blokada prvo nastane na energetskom nivou, pre nego što se manifestuje na fizičkom nivou. Dok je blokada samo u energiji, mnogo ju je lakše otkloniti. Svakodnevni stresovi, bilo emotivni ili fizički, dovode do blokada. Zbog svega ovoga Body-sds je veoma efikasan tretman, koji rezultate daje voma brzo. Nekada je dovoljan samo jedan tretman da bi došlo do izrazitog poboljšanja.

Gde pomaže Body-sds?

-bolovi u leđima, vratu, zglobovima

-problemi sa varenjem

-nesanica

-stres

-glavobolja, migrena

Tretman traje oko sat vremena. Terapeut prvo razgovara sa klijentom o njegovom načinu života, nivou stresa. Sama masaža traje oko 50 minuta, koja se izvodi bez ulja ili krema. Terapeut najčešće savetuje i vežbe koje doprinose dugotrajnijem efektu tretmana.

Više informacija na: body-sds.rs

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari