Bahovo cveće kao lek

29.10.2012. 15:34 od Irena Pregledano 29493 | Komentari 0 | cOOl 4 | iscOOlirano 0
Bahovo cveće kao lek

Bahovo cveće kao lek

Nijedna bolest se ne dešava slučajno, već se manifestuje jer nismo u harmoniji sa samim sobom, sa onim što radimo, sa ljudima oko sebe. Zato nam nisu potrebni lekovi već promena. Ako npr. dobijemo grip, to nas prisili da provedemo izvesno vreme u krevetu, čime dobijamo vreme za sebe, za razmišljanje ili nam time organizam poručuje da malo usporimo, da smo rastrzani na previše strana. Na ovaj način je razmišljao Edvard Bah, koji je otkrio da suptilna energija cveća može da otkloni energetski poremećaj kod čoveka.

Floriterapija je blaga, prirodna terapija koja ima za cilj da obnovi harmoniju tela i psihe pacijenta. Da bismo mogli da odredimo koji cvet nam odgovara, treba da se zaustavimo na trenutak, obratimo pažnju na naša osećanja samo par minuta dnevno, da bismo razumeli naše želje i frustacije, i da bismo shvatili šta je to sto želimo da promenimo.

Postoji 38 Bahovih lekova i lek za prvu pomoć Rescue Remedy sačinjen od 5 vrsta cveća koji se smatra 39. lekom.

Agrimonia eupatoria - Petrovac je lek za one koji se plaše da ostanu sami, i koji traže da ih svi vole; koji uvek govore, “sve je u redu, nema nikakvih problema“; za one koji ne znaju da kažu „ne“; koji svima popuštaju da bi izbegli svađu i konflikte; za one koji smiruju napetost ispunjavajući dan sa bezbroj obaveza; za one koji se noću bude uznemireni i ustaju da „počiste“ frižider; za one koji koriste drogu i alkohol da bi održali dobro raspoloženje.

Petrovac pomaže da se oslobodimo tenzije i uči nas da budemo ono što jesmo, bez straha da nećemo biti prihvaćeni. Pomaže nam da se suočimo sa problemima, umesto da ih krijemo od svih, pa i od sebe samih.

Nastavak >>>

Klikni na sliku da se uveca

 

Više informacija na: body-sds.rs

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari