Saveti kako da ubrzate metabolizam i ostanete fit!

24.02.2012. 18:00 od pinkjeca Pregledano 6132 | Komentari 1 | cOOl 2 | iscOOlirano 0

Postoji nekoliko načina kako da ubrzate metabolizam i ostanete fit:

Saveti kako da ubrzate metabolizam i ostanete fit!

 

  1.  Voda -do sada ste sigurno bezbroj puta čuli za ovaj savet, ali on je zaista jako važan  za naše telo.Nutricionisti savetuju osam čaša dnevno.
  2. Kalcijum- stalan nivo kalcijuma u krvi je neophodan da bi procesi u organizmunesmetano funkcionisali. Dobri izvori kalcijuma su mleko, sir, jogurt, brokoli, karfiol, kikiriki, losos, ovsena kaša...
  3. Male porcije hrane-ako ne dajete svom telu hranu usporićete njegove osnovne funkcije. Jedite više puta dnevno manje porcije, obroke sa malo masnoća,voće, povrće, jogurt.Ako vam je telo gladno, sabotiraće sve vaše napore da smršate.
  4. San-od ključnog značaja za metabolizam je san(7-8 sati) svake noći. Sve ispod toga može negativno da utiče na sposobnost tela da sagoreva kalorije. Iznenađujuće, višak sna, radi istu stvar. 
  5. Zeleni čaj- da biste videli rezultate, morate da pijete 4-5 šolja zelenog čaja dnevno. Zeleni čaj ubrzava metabolizam.
  6. Smanjite stres-stres povećava količinu kortizola u vašem telu. Kortizon je hormon koji telu govori da se održi na masti u stresnim situacijama. Eksperimentišite sa jogom, meditirajte, da biste smanjili nivo stresa i očistili svoj um.
  7. Gazirani sokovi nikako- Može imati štetan uticaj na vaš metabolizam.Voda je najbolja opcija.
  8. Tuna- ribe kao što su tuna i losos sadrže ulja koje povećava leptin, hormon koji je odgovoran za kontrolisanje apetita.
  9. Sunce- proučavanje je pokazalo da osobe koje dugo sede i borave u tamnim prostorijama dobijaju na težini i imaju lošiji san. Zato obavezno idite u šetnje!
  10. Đumbir- najnovija moda je sok od đumbira, potstiče varenje i poboljšava metabolizam.

 

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari

Mima (neregistrovani cooler)
24.02.2012 16:38
Cool isCooliraj

Po meni voda je glavni faktor! Ali i stres zna dosta da uspori metabolizam...