Lepa koža i u hladnim danima

31.01.2013. 12:08 od Irena Pregledano 3607 | Komentari 0 | cOOl 7 | iscOOlirano 0

Koža je naš najveći organ. Kao spoljašnji omotač tela izložena je velikom uticaju temperaturnih promena, zagađenju, suvoći vazduha u stanovima tokom grejne sezone. Iako je uticaj spoljašnjih faktora ogroman, ne smemo zaboraviti da je uticaj unutrašnjih faktora još važniji.

Lepa koža i u hladnim danima

Na šta treba obratiti pažnju:

Ishrana

Za zdrav izgled kože neophodne su velike količine vitamina A, E i B3. Koža voli uravnoteženu ishranu.Treba izbegavati “junk food”, nikotin, preteran unos kofeina, masnoće životinjskog porekla.

San

Potrebno Vam  je između 6 i 8 sati sna da bi Vaše telo moglo normalno  funkcionisati. Vremenom će se nedostatak sna pokazati  i na Vašoj koži  jer se kožne ćelije i mišićno tkivo najbolje regenerišu dok spavate. Nedostatak sna ubrzava starenje kože, koža gubi elastičnost i na koži počinju da se uočavaju bore.

Kiseonik

Ćelijama kože je za život potreban kiseonik.  Ako pušite, nikotin razgrađuje i smanjuje stvaranje novog kolagena. Koža gubi elastičnost i pojavljuju se bore. Ako želite da imate lepu kožu prestanite sa pušenjem.

Voda

Voda čini 72% našeg tela. Voda potpomaže čišćenju organizma, i da bi mogla da obavlja tu funkciju potrebno je uneti oko 2 litra vode dnevno. Ako unosite puno kofeina, potrebno je i više.

Stres

Svakodnevni stres dovodi do začepljenja pora i koža ne može normalno da diše. Stres dovodi do lučenja hormona stresa ,kortizola ,koji dovodo do zapaljenskih promena na koži. Bitno je da naučite kako da kontrolišete Vašu reakciju na stress.

Šta još možemo uraditi da nam koža uvek bude zdrava i sveža?

Piling

Pilingom odstranjujemo mrtve ćelije i omogućavamo ćelijama iz dubljeg sloja da izađu na površinu. Možete koristiti kupovni piling a možete ga i sami napraviti. Uzmite šaku kukuruznog brašna, pomešajte ga sa toplom vodom i njime istrljajte lice i telo.

Masaža

Masaža podstiče cirkulaciju, otklanjanje toksina i dopremanje hranjivih materija u kožu. Priuštite sebi masažu,barem jednom nedeljno i Vaša  koža će opet početi da blista.

I naravno, ne zaboravite da redovno nanosite hidratantne kreme koje vlaže kožu!

Više informacija na: body-sds.rs

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari