Maske za lice od voća i povrća

15.04.2014. 13:47 od pinkjeca Pregledano 3288 | Komentari 0 | cOOl 1 | iscOOlirano 0

Pre nego što  kupite maske za lice, pokušajte da ih napravite sami kod kuće...

Maske za lice od voća i povrća

Krastavac - osvežava i izbeljuje lice, takođe ublažava sunčeve pege.
Isecite ga na tanke kolutove, stavite na lanenu krpu i stavite na lice. Maska bi trebalo da stoji 20 minuta na licu, a ako nije neophodno, posle skidanja maske nemojte prati lice. 

Obloga od krastavaca ublažava upalu i istovremeno hidrira kožu! 

Limun - preporučuje se samo za masnu kožu jer isušuje lice. Ako ga pomešate sa mlekom 1:1 daje prirodni tonik. Pre upotrebe ga dobro promućkajte i koristite samo kad vam je koža umorna.

Jagode - za otklanjanje suvišne masnoće i za skupljanje proširenih pora, jagode se koriste pomešane sa umućenim belancetom. Kada nanosite ovu masku vodite računa da izbegavate deo oko očiju, jer je koža tu najosetljivija. Držite na licu 20 minuta,a onda skinite mlakom vodom. 

Šargarepa - prve bore možete ublažiti maskom od šargarepe jer je bogata vitaminom A. Upotrebljava se sok od šargarepe ili krema. Potrebno je pomešati sok sa malo lanolina, nekoliko kapi maslinovog ulja i jednim žumancetom, uz nekoliko kapi limuna. Masku držite 20 minuta, a zatim skinite mlakom vodom.

Jabuka - maska od jabuka odgovara svakom licu i svim dobima starosti. Izrendajte jednu jabuku, dodajte nekoliko kapi soka od pomorandže. Stavite na čisto lice. Možete je ostaviti oko pola sata. Možete isprati lice ružinom vodicom. Lice će biti sveže i lepo!

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari