Koliko šminka može da traje?

16.05.2012. 13:26 od pinkjeca Pregledano 5696 | Komentari 1 | cOOl 10 | iscOOlirano 0
Koliko šminka može da traje?

Da bismo sprečili nelagodnosti i infekcije, veoma je važno da znamo koliko šminka zaista može da traje i kako treba da se čuva da bismo produžili njen rok trajanja. Evo nekoliko saveta kada je vreme da obnovite vašu šminku.

 

  1. Korektor - mnogi korektori mogu trajati i do godinu dana ako se drže čvrsto zatvoreni i ako se čuvaju na hladnom i tamnom mestu, ali stručnjaci preporučuju da se menjaju na svakih šest do osam meseci.
  2. Senka - senke u prahu su dobra investicija jer one mogu trajati do dve godine, dok kremaste senke mogu trajati šest do osam meseci. Možete im produžiti rok trajanja ako ih držite na mestu daleko od sunca koji može da uništi konzervanse. 
  3. Rumenilo - Kao i senke u prahu, i rumenilo u prahu može da traje do dve godine. Kremasto rumenilo treba menjati na svakih šest meseci. Koristeći čistu četku ili sunđer smanjićete pojavu bakterija.
  4. Maskara - nikada ne koristite maskaru duže od šest meseci, jer je to "raj za bakterije". Nikada ne treba dodavati vodu ili neke druge tečnosti kada maskara počne da se isučuje. Uvek je čvrsto zatvarajte!
  5. Puder - puder za lice u bilo kom obliku( kremasti ili u prahu), može trajati i do dve godine kada se propisno čuva( ne sme da bude direktno izložen sunčevoj svetlosti).
  6. Olovke - (za oči i usne) mogu trajati i do godinu dana. Treba ih naoštriti jednom nedeljno da biste sprečili skupljanje bakterija sa vaših usana i očiju.
  7. Ruž za usne - iako mogu trajati godinama, stručnjaci kažu da ih ne bi trebalo koristiti duže od godinu dana. Ako zaista želite da vam ruž potraje , držite ga u frižideru.
  8. Četke i sunđeri - Ulja i bakterije mogu ostati zarobljeni u četkicama i sunđerima, što je veoma loše za kožu. Sintetičke četke treba prati tri do četiri puta mesečno, od prirodne dlake jednom mesečno nekim blagim sapunom. Ako se pravilno brinete o njima, mogu služiti godinama.

 

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari

admin admin
16.05.2012 13:39
Cool isCooliraj

a gde je ovde vodootporni ajlajner? :-))))