Bore - prirodni načini za lepo i glatko lice

17.11.2012. 20:14 od Irena Pregledano 6213 | Komentari 0 | cOOl 5 | iscOOlirano 0
Bore - prirodni načini za lepo i glatko lice

Bore kako na prirodan nacin usporiti sat koji kuca

I ako znamo da su bore pokazatelj mudrosti i životnog iskustva ipak bi voleli da se pojave što kasnije. Postoje prirodni načini na koje to možemo postići.

Prvi je ishrana. Brojna istraživanja pokazuju uticaj ishrane na izgled kože. Veliki je spisak namirnica koje treba konzumirati: citrusi, jagode, svo bobičasto voće, papaja, mango, jabuke, kivi, kruške, avocado, brokoli kupus, spanać, bundeva, paprika, šargarepa, cvekla, pečurke, tunjevina, losos, sardine, maslinovo ulje, seme susama, suncokret, bundevino seme, sočivo, brazilski orah, lešnik, badem, orah, zob, leblebija, soja, tofu, miso, beli luk, tamno pivo…….

Uz ishranu je neophodno raditi i vežbe za lice.

Kad god imate vremena uradite sledeću vežbu, ovu vežbu inače rade manekenke pred izlazak na pistu, jer na ovaj način podstičete cirkulaciju glave i lica i eliminaciju toksičnih materija Stanite opušteni , sa blago savijenim kolenima, udahnite i sa izdisajem se savijte u struku, ostanite u tom položaju koliko vam je prijatno. Dok to radite možete se gledati u ogledalo i na taj način ćete otkriti koja su vam najproblematičnija područja, da li su to opušteni obrazi, spušteni kapci, podbradak. Zapamtite, gravitacija vam je prijatelj samo u obrnutom položaju, zato izvodite ovu vežbu što češće.

Ako imate izražene tzv. Marionetske bore, tj, bore izmedju nosa i usana korisna je sledeća vežba:

Savijte levi kažiprst i spustite ga na nabor oko desne strane usta. Levi palac stavite u usta, placem i kažiprstom stegnite mišić. Kažiprst desne ruke stavite na desnu slepočnicu između spoljašnjeg ugla desnog oka i ivice kose. Zategnite mišić desnog obraza prema gore i prema uhu. Povlačite mišić prema uhu dok brojite do 10, opustite se a ona ponovite još 2 puta. Istu vežbu uradite i na drugoj strani..

Na ovaj način mišići lica se učvršćuju na prirodan način i efekat je dugotrajniji od raznih zahvata na licu. Naravno, podrazumeva se da vežbe radite svakodnevno, makar i po par minuta. Verujte, isplati se!!!

Više informacija na: body-sds.rs

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari