Jabuka, voće iz raja izašlo

12.12.2012. 15:01 od Irena Pregledano 3236 | Komentari 0 | cOOl 3 | iscOOlirano 0
Jabuka, voće iz raja izašlo

Jabuka je voće čija su svojstva i indikacije toliko širokog spektra da praktično pokrivaju ceo spektar patologije. Jabuka sadrži šećere koji ne predstavljaju kontraindikaciju za dijabetičare, zatim sadrži vitamine: A, B1, B2, C i PP, jabučnu kiselinu koja je dragoceni dezinficijens za creva, mineralne soli i oligoelemente: kalcijum, sumpor, bakar, cink, gvožđe... ali pre svega kalijum koji je neophodan za dobro funkcionisanje nervnog sistema i srčanog mišića, pektin koji potpomaže smanjenje holesterola u krvi.

Artritis, reumatizam i bolovi u zglobovima, problemi sa mokrenjem, kamen bubregu: svaki dan piti tečnost koja se dobije ostavljanjem tri fino isečene jabuke u 1 litru kipuće vode.

Gorušica, čir, gastritis, febrilna stanja, rekovalescenti sa probavnim problemima: izrendati ili izmiksati jabuku i dodati par kapi limuna.

Zatvor ili opstipacija: ujutro, na tašte, pojesti jabuku koja se kuhala 15 minuta u malo vode, pojesti jabuku i popiti tečnost dok je mlaka.

Čaj od jabuke protiv nesanice: kuvati celu jabuku, sa korom i semenkama, u 1 L vode, 45 minuta. Po jednu šolju ove tečnosti, koja se čuva u frižideru, piti uveče pred spavanje.

Jabuka može da se koristi za čišćenje organizma, kada dva ili tri dana jedete samo jabuke.

Veoma je bitno da jabuke budu organske zato što se jabuke, na žalost svih nas, tretiraju i do 25 puta hemijskim sredstvima pre nego dođu na trpezu. Ako ipak ne možete naći organski proizvedene jabuke, obavezno ogulite jabuku pre konzumiranja.

Više informacija na: body-sds.rs

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari