Pobedite prehladu i grip, čineći Vaše telo jačim

16.02.2013. 19:03 od Irena Pregledano 3576 | Komentari 0 | cOOl 2 | iscOOlirano 0

Ne postoji magična pilula ali znanje o lekovitosti biljaka i namirnica Vam je najbolje oružje kojim se možete boriti protiv prehlade i gripa. Vaša prva stanica je prodavnica hrane a ne apoteka.

Pobedite prehladu i grip, čineći Vaše telo jačim

Svima koji su patili od gripa je poznat osećaj da se sa telom dešava nešto što nije u redu.  Bilo da je to bol u grlu, jeza, curenje nosa, umor, obratite pažnju jer to Vam telo govori da mu je potrebna pomoć. I što pre pomognete Vašem imunom sistemu bolje će Vam biti.

Najbolje oružje su ishrana I biljke.

Beli luk sadrži alicin koji je prirodan antibiotik. Đumbir, cimet snažno pojačavaju imunitet. Cimet je najbolje koristiti u kombinaciji sa medom. Najbolje je napraviti čaj od cimeta. Koristite štapiće od cimeta, jer cimet u prahu  daje čaju „muljast“ ukus. Karanfilić koristite zajedno sa cimetom.
Ehinacea, iako je dobro poznata, nije najbolji pojačivač imunog sistema.
Reiši i Šitake gljive imaju antivirusno dejstvo i snažno jačaju imunitet.
Grejpfrut daje odličnu podršku imunom sistemu i  čisti krv ali oprez pri kombinaciji sa lekovima, jer može da pojača dejstvo lekova do te mere da ošteti jetru i bubrege.

Još jedan od načina da pobedite grip je da jedete supu koja je začinjena do mere do koje možete to da podnesete. Začini su Vaši prijatelji u sezoni gripa. Koristite beli luk, crveni luk, ljutu papriku, kurkumu, đumbir,povrće koje ima antioksidantno dejstvo kao što su brokoli, šargarepa, cvekla i šitake.
Čim osetite da ćete da se razbolite prestanite da jedete „junk“ hranu. Kada se Vaš imuni sistem žali iz ishrane izbacite šećere, prerađenu hranu,nepotrebne masti, hranu sa aditivima.

Prestanite da koristite mleko i mlečne proizvode, jer oni  stvaraju sluz koja pogoduje razvoju mikroorganizama. Prestanite da jedete meso.

Pijte puno čaja i vode da isperete viruse.

Stres ima veliku ulogu u slomu imunog sistema. Prehlada ili grip mogu da budu poruka Vašeg tela Vama, da usporite, da se odmorite i opustite. Nađite vreme za odmor.

Ako prethodni saveti nisu doveli do poboljšanja za par dana, to znači da je Vaše telo duži vremenski period bilo izloženo uticaju stresa ili velikim količinama nekvalitetne hrane.

Ne pokušavajte da preležite grip na nogama. Čak i ako Vam se čini da ste uspeli, velika verovatnoća je da ćete uskoro imati isti ili sličan problem sa zdravljem.

Naučite da slušate svoje telo, ono će Vam biti zahvalno!

Više informacija na: body-sds.rs

Tags:

 
 
 

Ostavite komentar

Prepišite ovaj kod

 

Komentari