Vodolija 21.01. – 18. 02.

20.02.2012. 00:26 od pinkjeca Pregledano 14860 | Komentari 0 | cOOl 1 | iscOOlirano 0
Vodolija 21.01. – 18. 02.

Glavni moto pripadnika ovog sazvezđa je “ja univerzalizujem.”

Vodolija je jedanaesti Zodijački znak i zajedno sa Jarcem i Ribama pojačano apstraktan u svojoj orijentaciji. To je treći i poslednji vazdušni znak, posle Blizanaca i Vage, a pod vladavinom je eksplozivne planete Uran. Uran simboliše misao ispred svih misli koja nas izvlači iz našeg fizičkog stanja i dopusta nam da se zagledamo u beskraj intelektualnih i spiritualnih visina.

Horoskopski znakovi
Ovan Lav Strelac
Bik Devica Jarac
Blizanci Vaga Vodolija
Rak Škorpija Ribe

Planeta genijalaca, revolucionara, reformatora, pronalazača, astronauta, astrologa, proroka, ekscentrika, duhovnjaka. Sledstveno prirodi svog vladaoca Urana pripadnici Vodolije su najneshvaćeniji znak Zodijaka. Zagledani u budućnost, sanjaju o nekom boljem svetu gde vlada jednakost, bratstvo, humanost, pravda i istina. Najviše neshvaćenih genijalaca rođeno je baš pod uplivom Urana.

Vodolije su deca budućnosti, neprihvaćena u sadašnjosti jer njihovi savremenici nisu dorasli nivou svesti uranskih podanika. Uostalom, simbol Vodolije je vodonoša koji prosipa vodu na svet; voda je simbol života a vodolije kao da pokazuju svetu kuda dalje poći. Ignorišu vladajući moral ili političke stavove društva, prihvataju radikalne ideje i mogu da postanu fanatici u bilo kojoj sferi nauke, politike, religije ili umetnosti.

Vrlo su nekonvencionalni; neophodna im je sloboda i samostalnost, osećaj nezavisnosti koji je uslov njihovog normalnog funkcionisanja. Vole neobavene veze, brak im ograničava slobodu ali ukoliko nađu partnera koji ima razumevanja za njihovu komplikovanu prirodu, verni su i odani. Pravi su prijatelji, krug ljudi sa kojima se druže predstavlja presek svih društvenih slojeva, dajući značaja samo vrednostima čoveka.

Poseduju veliku snagu uma, vole tehniku i ultra-moderne tehnologije. Postižu vrhunske rezultate u oblasti nauke (već je rečeno da su geniji), filozofije, tehnike, pronalazaštva.

Vodolije su uglavnom dobrog zdravlja ali mogu da obolevaju od nekih neobičnih i čudnih oboljenja koja su teška za dijagnostifikovanje. Uzrok bolesti, u većini slučajeva, je psihogenog karaktera, prouzrokovan nagomilanim stresovima, neredovnim životom i potiskivanim emocijama. Osetljiv im je nervni sistem, cirkualcija, bubrezi, noge, stopala, koža.
Vodolije ne pridaju važnost ishrani, radije bi kao u futurističkim filmovima popili nekoliko kapsula i tako rešili problem. Pobornici su brze hrane, omiljeni su im sendviči, testenine, slatkiši, konzervisana hrana, peciva i sl. Trebalo bi da pročiste svoj organizam zdravom hranom kako bi sačuvali svoje zdravlje i otklonili nervnu napetost, razdražljivost i umor a koja uključuje mnogo voća i povrća – kupus, spanać, celer, rotkvice, kukuruz, jagode, jabuke, smokve; bela mesa, ribu, med, mleko i integralne žitarice. Lekovite trave: razmarin, uva, breza.

Žene Vodolije su emancipovane, naprednih ideja i otvorene prirode. Društvene su, pune šarma, vole druženja i provode. Intelektualna je, karijerista i ne leži joj baš uloga domaćice. Odeva se neformalno i ovde ekscentrizam naročito dolazi do izražaja. Voli modne ludosti. Njene boje su tirkizna, plava, jarko zelena, crna. Od dragog kamenja odgovara im akvamarin, hematit, malahit, garnet i safir. 

Tags:

 
 

Ova tema se ne može komentarisati