Bik 21.04. – 20.05.

20.02.2012. 01:04 od pinkjeca Pregledano 17674 | Komentari 0 | cOOl 1 | iscOOlirano 0
Bik 21.04. – 20.05.

 

Osnovni moto rođenih u znaku Bika je “ja imam”.

Bik je drugi znak Zodijaka i simbolizuje rast i razvoj. Ključne reči pri njihovom opisu su: lepota, ljubav, šarm, strpljivost, miroljubivost, sigurnost, plodnost, trpeljivost, materijalizam, dobroćudnost, melanholičnost.

Horoskopski znakovi
Ovan Lav Strelac
Bik Devica Jarac
Blizanci Vaga Vodolija
Rak Škorpija Ribe

Pod vladavinom Venere koja simbolizuje zemaljsku ljubav, umetnost i lepotu, Bik traži harmoniju i brine se da sve u njegovoj okolini bude udobno i lepo. Stvaraju sigurnost, domaćini su i porodični ljudi a osećanje ljubavi, poverenja i poštovanja prema porodici u kojoj su odrasli kao i atmosfera porodičnog doma, ostavljaju trajan uticaj na karakter i celokupni dalji život pripadnika ovog znaka. Što god nameravali da urade, radiće to sa nepokolebljivom istrajnošću i odlučnošću da se na kraju to granici sa tvrdogalvošću.

Bik predstavlja brižni aspekt ega – pažljivost, štedljivost, podršku.

Ortak je na koga uvek možete da računate, siguran prijatelj i idealan partner. Žive za ljude koje vole. Imaju veliku potrebu za sigurnošću i plaše se da se upuste u bilo kakav riskantan poduhvat. Sledstveno tome uvek odabiraju siguran posao i uspevaju u svim poslovima vezanim za finansije, prehranu, pekarstvo, poslastičarstvo, poljoprivredu, nekretnine i umetnost. Zapanjujuće su otporni na mnoge bolesti ali njihova prirodna sklonost gurmanlucima, slatkišima i kolačima vodi u gojaznost i probleme koji proizilaze iz preteranog kulinarskog uživanja.

Baš zbog toga Bikovi spadaju u izvanredne kulinare i mnogi vrhunski kuvari rođeni su u ovom sazvežđu. Gostoljubivi su domaćini, sa uživanjem prirediće svojim gostima nezaboravne kulinarske užitke unoseći svu svoju kreativnost.

Preporučuje im se, u cilju očuvanja dobre linije, konzumiranje morske hrane i ribe, garnirane krompirom, spanaćem, paradajzom i zelenom salatom. Pored dobre linije obezbediće i dovoljnu količinu joda neophodnu za pravilan rad njihove osetljive tirodine žlezde. Osetljivo im je i grlo, krajnici, bubrezi.

Lekovite trave koje im odgovaraju su: hajdučka trava, žalfija, podbel, žutika.

Pripadnice ovog znaka su lepe i simpatične, zanimljive i strpljive. Sublimiraju u sebi erotiku, ženstvenost i materinstvo. Idealna je ljubavnica, supruga i majka. Najviše od svega voli svoj dom i porodicu. Vole odeću u svim nijansama plave boje, ružičaste i zelene. Drago kamenje koje im odgovara je:

- smaragd – povećava samopuzdanje,

- biljur – inspiriše kreativnost,

- lazurni kamen – povećava aktivnost na materijalnom planu.

 

Tags:

 
 

Ova tema se ne može komentarisati