Lav 23.07. – 22.08.

20.02.2012. 00:57 od pinkjeca Pregledano 13097 | Komentari 0 | cOOl 1 | iscOOlirano 0
Lav 23.07. – 22.08.

Osnovni moto Lava je “ja kreiram”.  

Lav je znak kraljeva i Lav se kraljevski ponaša. Snažan je, moćan, po prirodi “komandant parade”, pošten, velikodušan, lojalan, romantičan, lukav, ljubazan i samouveren. Lav smatra da svi moraju da mu se klanjaju a želja i potreba Lava da bude u centru pažnje potiče od Sunca, centra našeg sunčevog sistema, vladaoca Lava, koje je simbol sreće, uspeha, moći, zdravlja, energije, optimizma, novca.

Horoskopski znakovi
Ovan Lav Strelac
Bik Devica Jarac
Blizanci Vaga Vodolija
Rak Škorpija Ribe

Lav je peti znak Zodijaka i predstavlja indivudalnu kreativnu energiju koja osvetljava sve oko sebe, predstavlja čovekove srce i srce stvaranja, mikrokosmos. Lav je drugi vatreni znak, ali za razliku od Ovna, njegove moćne energije su u potpunosti pod kontrolom.

Originalan je, kreativan i dramatičan. Mnogo je Lavova na sceni pozorišta, sporta, muzike; svuda gde može da dobije javnu potvrdu za svoj rad. Zbog svojih organizatorskih sposobnosti, šarma i energičnosti, fantastično se snalaze i u ulogama vrhunskih menaxera, pedagoga, doktora i političara. Uvek imaju centralno i vrhunsko mesto u svom zvanju. Već je na početku rečeno – on je Kralj.

Lav je dobrog zdravlja i uglavnom je izložen akutnim problemima koji su vezani za njegove slabe tačke: srce, kičmu, oči. Sledstveno tome trebalo bi da izbegavaju ono što ovim oboljenjim doprinosi a to je preterana gojaznost, stresove i neodgovarajuću ishranu.

Ishrana bi trebalo da im bude zasnovana na proteinima: meso bez masnoća, pileće meso, sir, jaja, jogurt, soja kao i namirnice koje sadrže magnezijum neophodan za održavanje prirodne protočnosti krvi, obnavljanje nervne energije i stimuilisanja varenja i to: jabuke, šljive, smokve, limun, krastavac, borovnica, orah, crni luk. Nikako im se ne preporučuje crna kafa i cigarete.
Lekovite trave: nana, maslačak, peršun, mirođija, kantarion.

Žena Lav je kraljica, dominantna i nametljiva. Gazda je u kući. U svakoj situaciji izgleda upadljivo. Ponekad izgleda mirno i bezopasno ali to je samo privid. Šarmantna je i spretna u poslovima. Voli nakit, skupocena krzna i otmenu garderobu kako bi pokazala svoju moć. Metal kraljeva je zlato a od dragog kamenja odgovara im dijamant, rubin, žuti topaz. Njihove boje su crvena, zlatna i sve sunčeve nijanse.

Tags:

 
 

Ova tema se ne može komentarisati