Rak 21.06. – 22.07.

20.02.2012. 01:00 od pinkjeca Pregledano 17272 | Komentari 0 | cOOl 0 | iscOOlirano 0
Rak 21.06. – 22.07.

Rak je četvrti znak Zodijaka i predstavlja duboka osećanja, zaštitništvo i dom.

Prvi je vodeni znak i simbol je materinstva, tela, osećanja. “Ja osećam”, moto je Rakova a ključne reči pri njihovom opisu su: emotivnost, intuitivnost, stidljivost, porodičnost, melanholičnost, štedljivost, marljivost, promenljivost.

Horoskopski znakovi
Ovan Lav Strelac
Bik Devica Jarac
Blizanci Vaga Vodolija
Rak Škorpija Ribe

Pod vladavinom je Meseca, Zemljinog satelita i s obzirom da Mesec menja znak svaka 2-3 dana česte su i promene raspoloženja ljudi rođenih u ovom znaku. Preemotivni su, vole kuću, porodicu; imaju naglašeno bogat unutrašnji život i bujnu maštu što se manifestuje kroz umetničku kreativnost.

Veliki su sanjari i vizionari, ali jednom podstaknuti na akciju, sposobni su da razviju veliku energiju (inače imaju dovoljno fizičke energije) i da dostignu svoje postavljene ciljeve. Rakovi su, inače, poznati po svojoj vrednoći, štedljivosti i mnogo rade za dobrobit porodice. Često ćete ih naći na poslovima u trgovini (dobro se cenkaju), pozorištu, vođenju restorana (pravi su kulinari), hotelima, trgovini antikvitetima (skupljaju nemoguće stvari), umetnosti, arhitekturi itd.

Prema ezoteričnoj astrologiji, koja proučava dublje kosmičke ciljeve i dublja značenja svakog znaka ponaosob, Rak se vezuje za životni princip organizma i otelotvoruje njegov potencijal rasta. Predstavlja znanje i inkarnaciju duha u fizičkom svetu.

Rakovi su velike patriote, cene tradiciju i prošlost svoje zemlje; nema ekstremista među njima.

Imaju veliku potrebu za ljubavlju i nežnošću; u protivnom nisu zadovoljni, što rezultira napetošću i fizičkim problemima: varenjem, lošom probavom i sklonošću ka gastritu i čiru. Ovi zdravstveni problemi mogu da se izbegnu tako što će se potencirati osećanja potpuno suprotna onima koja su te probleme izazvala. Umesto briga i zebnje trebalo bi razvijati radost, optimizam i osmeh, na primer. Trebalo bi u potpunosti izbegavati duvan i alkohol kao i prepuštanja jer to samo vodi dalje u emocionalne nemire i bolest.

Rakovi su poznati po svojim kulinarskim veštinama i svojoj bogatoj trpezi, što njihova porodica i prijatelji umeju da cene. Nemojte odbiti poziv jednog Raka na zajedničko uživanje u njegovim gurmanskim majstorijama. Jedini je problem u tome što oni sami ne mogu da odole svim “slatkim pikanterijama”.
Skloni su gomilanju kalorija i opterećivanju svog ionako osetljivog probavnog trakta. Zbog toga, trebalo bi da izbegavaju šećer, jela bogata masnoćom i skrobom a da u jelovnik unesu što više supa, čorbi od povrća, belo meso na roštilju i posnu ribu. Zbog povećane potrebe za kalcijumom i mleko, sir, kelj, kupus, bundevu, crni luk. Izbegavati kiselo voće, sosove i gazirane napitke, zbog sklonosti ka zadržavanju vode i gasova u tkivima kao i potrebu da im hrana služi kao kompenzacija kada imaju problema ili kada nisu baš zadovoljni bilo kojim aspektom njihovog života.

Žene Rakovi su nežne, osetljive, žive za ljubav. Vezane su za porodicu, vole decu, materinstvo je najvažniji vid njihove realizacije. Šarmantne su, ženstvene ali i posesivne. Odana je i privržena. Drago kamenje koje im odgovara je mesečev kamen, biser, olivin.

Boje Rakova su bela, srebrno bela, svetlo plava, bledo zelena, bledo zlatna.

Tags:

 
 

Ova tema se ne može komentarisati