Ovan 21.03. – 20.04.

20.02.2012. 02:20 od pinkjeca Pregledano 14787 | Komentari 0 | cOOl 1 | iscOOlirano 0
Ovan 21.03. – 20.04.

Osnovni moto Ovnova je “ja predvodim”. 

Ovan je prvi od svih 12 Zodijačkih znakova predstavljajući početak svih stvari. Ovan predstavlja ego i volju u svom suštinskom smislu bez ikakvih primesa. Ključne reči pri opisivanju Ovnova su: otvorenost, smelost, velikodušnost, suluda odvažnost, odlučnost, idealizam, liderstvo.

Horoskopski znakovi
Ovan Lav Strelac
Bik Devica Jarac
Blizanci Vaga Vodolija
Rak Škorpija Ribe

Pod vladavinom energičnog i moćnog Marsa, Ovan je vatren, silovit i dinamičan. Po prirodi lider, najsrećniji je kada je sam sebi sef, radeći sve na sebi svojstven način. Tada je i najuspešniji. Autoritet je, ne podnosi naređenja; frustriran je ukoliko se nalazi u ulozi podređenog. Veliki je entuzijasta i optimista, duhovit ali ne uvek taktičan.

Poznati su po svojoj strastvenosti i euforičnosti, hoće sve i hoće sve odmah. Topli su kada znaju da su voljeni ali kada im nešto dosadi odlaze bez pozdrava i objašnjenja. Neiscrpni su izvor energije i odgovaraju im zanimanja gde mogu da ispolje svoju težnju ka dominaciji. Mnogi Ovnovi su uspešni hirurzi, oficiri, policajci, istraživači, arhitekte, menaxeri, sportisti. Snažni su i sportskog su duha ali bi trebalo da stalno imaju na umu da uprkos njihovoj snazi, izvori njihove energije nisu nepresušni. Inače, preziru slabost i bolest.
Osetljive tačke su: glava, oči, bubrezi; ispoljavaju sklonost ka nekim oboljenjima kao što su glavobolje, groznice, vrtoglavice, nervna iscrpljenost. Ukoliko su samodisciplinovani i ukoliko upražnjavaju uravnoteženu ishranu mogu da izbegnu mnoge probleme na zdravstvenom planu.

U svojoj svakodnevnoj ishrani trebalo bi da izbegavaju namirnice bogate masnoćom i gotovu ili konzervisanu hranu a da u obroke unesu dosta povrća, naročito cveklu, rotkvu, šargarepu, crni luk, krastavac, dosta voća: jabuke, limun, orahe, urme i integralne žitarice.

Iako Ovnovi nisu bas preokupirani kuvanjem i kuhinjom, za svoje goste prirediće izvrsnu trpezu punu probranih jela i vina.

Žene Ovnovi vole društvo, provod i ljubav. Ne postoji gotovo ništa što ova žena ne može da uradi, naročito kada voli. Iskrena je, odana strastvena i uzbudljiva. Kada voli dušu daje a kada prestane da voli odlazi bez i da se osvrne. Samostalna je i sigurna.

Obožava sve nijanse crvene boje, voli da se sportski oblači a kada je to potrebno ume da bude i krajnje elegantna.

Drago kamenje ima zaštitnu i isceliteljsku moć. Postoji određena vibracija između nekog kamena i zodijačkog znaka. Drago kamenje koje odgovara Ovnovima je:
- rubin – povećava borbeni duh;
- dijamant – povećava samopouzdanje,
- smaragd – pomaže pri komunikaciji,
- ametist – oslobađa glavobolje.

Tags:

 
 

Ova tema se ne može komentarisati