Devica 23.08. – 22.09.

20.02.2012. 00:55 od pinkjeca Pregledano 14901 | Komentari 0 | cOOl 0 | iscOOlirano 0
Devica 23.08. – 22.09.

Njihov osnovni moto je “ ja služim.” 

Devica je šesti Zodijački znak, drugi zemljani posle Bika i drugi znak posle Blizanaca pod vladavinom planete Merkur. Međutim, razlikuje se i od Bika i od Blizanaca svojom analitičnošću, perfekcionizmom i organzovanošću. Tipični opisni pridevi vezani za Devicu su: tačnost, urednost, preciznost, analitičnost, ekonomičnost, mudrost, selektivnost, pouzdanost, istančanost, intelektualnost.

Horoskopski znakovi
Ovan Lav Strelac
Bik Devica Jarac
Blizanci Vaga Vodolija
Rak Škorpija Ribe

Snaga Device ne proizilazi iz tela već iz duha, njihov prostor je prostor uma. U reakcijama na sva događanja oko njih, Device se pokazuju kao duboko analitične i oprezne osobe, istovremeno pokazujući krajnji perfekcionizam, pažljivo proučavajući svaki i najmanji detalj.

Ne prepuštaju se tako lako emocijama, uzdržane su i sve mora da bude bazirano na logici. Vredni su, studiozni, precizni i njihov nagon za redom i prkatičnošću ogleda se u njihovom ličnom perfektnom izgledu što zahtevaju i od drugih. Ne podnose neurednost. prljavštinu, vulgarnost i sentimentalnost. Krasi ih sjajan izgled, inteligencija, bistra misao ali su preterani kritičari i sebe i drugih. Bezpotrebno brinu, stalno će imati nekakav ozbiljan problem kojim će se baviti. Vrlo su organizovane, naročito ako imaju tačno postavljene ciljeve. Sposobni su za izuzetna dostignuća naročito u zanimanjima koja zahtevaju sposobnosti kritičke analize: istraživač, lekar, naučnik, profesor, diplomata, apotekar, kritičar.

Priroda Devica je pesimistična, nemirna i napeta sa velikim osećanjem dužnosti. Veliki broj zdravstvenih problema rezultat je njihove nervne uznemirenosti, koja se na taj način oslobađa. Opšta zdravstvena slika Devica sigurno će se popraviti ukoliko nauče da se opuste i manje brinu. Ukoliko to nije slučaj neminovni su problemi sa varenjem i mnoge smetnje psihosomatskog uzroka.

Device, inače, vode računa o svojoj ishrani (perfektne su domaćice/domaćini) i možda ih ta preterana briga može navesti na režim ishrane koji ne obezbeđuje izbalansirano unošenje svih neophodnih elemenata. Težište bi trebalo da bude na proteinskoj hrani koja se brzo vari i ubrzava metabolizam, voću, povrću a naročito onih namirnica koje sadrže kalijum: pšenica, raž, badem, ovas i naročito jogurt i kefir zbog sadržaja korisnih bakterija.

Lekovite trave: kim, kleka, ruzmarin, valerijan, bosiljak.

Pripadnice ovog znaka su praktične, vredne, šarmantne. Pedantne su u svemu, kuća im je kao apoteka. Mnogo analiziraju i zbog toga trpe u ljubavi. Vole detalje u svojoj garderobi, šešire, čipke, minđuše. Imaju prefinjen ukus, otmene su.

Omiljene boje su im: marinsko plava, nijanse zelene, bela, siva.

Drago kamenje koje odgovara Devicama: ametist, platina i kornelian.

Tags:

 
 

Ova tema se ne može komentarisati