Ribe 19.02. - 20.03.

20.02.2012. 00:21 od pinkjeca Pregledano 16147 | Komentari 0 | cOOl 3 | iscOOlirano 0
Ribe 19.02. - 20.03.

Ribe su dvanaesti, poslednji znak Zodijaka i može se smatrati za evoluciono najrazvijeniji od svih znakova. Ribe su poslednji vodeni znak, posle Raka i Škorpije; pod vladavinom planete Neptun i sa Jupiterom kao suvladarem deli ekspanzivnost i promenljivost karakterističnu za Strelčeve.

Ribe simbolizuju spajanje ljudske duše sa kosmosom i duboko verovanje u vrhunsku energiju Univerzuma. Predstavljene su sa dve ribe koje slobodno plivaju u suprotnom smeru u Kosmičkom oekanu i uče da se ne treba plasiti prelaska iz naše zemaljske forme kao i da je smrt samo početak novog života. Jedan ciklus je završen i započinje drugi, potpuno novi ciklus učenja.

Horoskopski znakovi
Ovan Lav Strelac
Bik Devica Jarac
Blizanci Vaga Vodolija
Rak Škorpija Ribe

Moto Riba je “ja verujem” a ključne reči pri opisu Riba su: osećajnost, inspiracija, krativnost, spiritualnost, intuitivnost, romantičnost, požrtvovanost, idealizam.

Sklonost Riba ka misticizmu, religiji, umetnosti daje Neptun i zato mnoge Ribe žive u svom svetu. U suštini, Ribe sublimiraju karatkeristike svih znakova u sebi, pa možete da naiđete na vrlo organizovane, vredne, otvorene i energične pripadnike ovog znaka. One su originalne ali i zagonetne i tajanstvene kao što je okean u kom plivaju. Imaju sposobnost da jasno sagledaju prošlost, sadašnjost i budućnost. Nepogrešivo su intuitivne, rafinirane i sklone umetničkom izražavanju. Pune su razumevanja i sažaljenja za nevolje drugih ljudi, idalno rame za plakanje, naći će uvek prave reči utehe. Zato su mnoge Ribe našle sebe u profesiji lekara, naročito psihologa, psihijatra, medicinske sestre, a mnogi od njih su slikari, muzičari, balerine, fotografi, novinari, astrolozi, mistici, pomorci, istraživači.

Ribe su nežne i ranjive, ne mogu da žive bez ljubavi, magične su i idealizuju onoga koga vole. Pravi su majstori da sakriju svoja prava osećanja i svoju dušu ali samo da ne bi bile povređene. Imaju veliko srce i puno neiscrpno nežne ljubavi. Ovakva osetljivost može da bude korisna s jedne strane jer ispunjavaju svoju misiju, a s druge strane može da bude i štetna u smislu da rade u korist svoje štete. Kada su previše psihički uznemirene privremeno se povlače i obnavljaju svoje snage.

Osteljive tačke su im: stopala, noge, cirkulacija, pluća, koža, zubi, nervi. U ishrani trebalo bi da obezbede dovoljne količine proteina kroz bezmasno meso, ribu, jaja, mleko, jogurt, sireve kao i namirnice koje sadrže fosfat gvožđa – španac, jetra, orasi, suvo grožđe kao i namirnice koje sadrže jod – ribu i plodove mora.

Lekovite trave: majčina dušica, lavanda, šipak, borovnica.

Pripadnice sazvezđa Riba su ženstvene, nežne, senzibline. Odane su porodici i žrtvuju se za svoju decu i svoju ljubav. Lepe su, privlačne i erotične. Intuitivne su, mistične i pune razumevanja. Vole skupoceno krzno i nakit. Veoma su elegantne, profinjene i društvene. Njihove boje su: svetlo zelena, tirkizna, plava, ljubičasta.

Vole svetlucav odsjaj akvamarina, smaragda i ametista.

Tags:

 
 

Ova tema se ne može komentarisati