Strelac 22.11. – 21.12.

20.02.2012. 00:41 od pinkjeca Pregledano 15423 | Komentari 0 | cOOl 0 | iscOOlirano 0
Strelac 22.11. – 21.12.

Osnovni moto Strelčeva je “ja filozofiram.”

Strelčevi su “deca sreće” rođena pod uticajem planete Jupiter, deda Mraza koji je obdario svoje podanike najsvetlucavijim poklonima. Jupiter je planeta sreće, uspeha, veselja, bogatstva, mudrosti, zakona, pravde, morala, filozofije, putovanja, religije i ekspanzije.

Horoskopski znakovi
Ovan Lav Strelac
Bik Devica Jarac
Blizanci Vaga Vodolija
Rak Škorpija Ribe

Strelac je deveti znak Zodijaka, treći i poslednji vatreni znak posle Ovna i Lava. Simboliše filozofski pogled na ljudski duh – njegovu ekspanzivnost, optimizam i odbijanje da se zaglibi u detalje, obdaren je sposobnošću da vidi “gro-plan”. Strelčevi su po porirodi optimisti, smeli i direktni ljudi koji uvek govore istinu ali nikada nisu zlonamerni. Veliki su istraživači i osvajači što god da je pitanju. Veseli su i društveni, ne podnose da budu ograničeni na bilo koji način, uslov njihovog postojanja je osećaj slobode u najširem smislu pa su zbog toga večite bunxije i protiv svakog autoriteta.

Strelčeve nije lako upoznati i razumeti; već po prirodi znaka koji je dvotelesan pokazuju dve potpuno različite krajnosti ličnosti; od ekstremne ekscentričnosti, netaktičnosti, hirovitosti i suzdržanosti do krajnje ekstrovertnosti i smelosti. Obdareni samopouzdanjem i optimizmom lako ulaze u riskantne poduhvate, kockari u duši, veruju u svoju srećnu zvezdu pa ukoliko imaju neke loše aspekte pri rođenju Strelčevi mogu da prokockaju čitavo bogatstvo. Na kraju, ipak prevlada njihova mudrost i brilijantan um.

Večiti su putnici, privlače ih daljine, egzotične zemlje gde se fantastično snalaze ali ipak uvek zadržavaju ljubav i poštovanje prema svom zavičaju. Plemeniti su i otmeni, privlače ih nauka, filozofija, umetnost i religija. Sportskog su duha i u svemu poštuju pravila fer-pleja. Nemirnog su duha, buntovnici, vole slobodu i osećaj nevezanosti u ljubavi i braku.

Ukoliko su nezadovljni okolnostima koje ometaju njihov integritet, na pomolu su zdravstveni problemi psihogenog porekla. Strelčevi su inače dobrog zdravlja ali ukoliko podlegnu iskušenjima gurmanske hrane i dobre kapljice mogu da imaju problema sa jetrom, žuči, arterijama, cirkulacijom. Nije lako odupreti se iskušenjima za Strelčeve jer su veliki gurmani i trebalo bi da svoja kulinarska umeća iskoriste u osmišljavanju hrane koja je ukusna, pikantna a istovremeno laka i nisko kalorična. Preporučuje se uzimanje namirnica koje su bogate vitaminima B kompleksa: pšenica, teleća jetra, soja, žumance i vitaminom C kao i što više svežeg voća i povrća.

Lekovite trave: slez, žalfija, majoran, eukaliptus.

Žene Strelčevi su otvorene, iskrene i velikodušne. Vole svoju slobodu i stalno su im potrebne promene. Vole komplimente, nakit, krzna, skupu garderobu i poznate parfeme. Od dragog kamenja odgovara im smaragd, tirkiz, ametist a od boja kobaltno plava i tirkizna.

Tags:

 
 

Ova tema se ne može komentarisati