Škorpija 23.10. – 21.11.

20.02.2012. 00:49 od pinkjeca Pregledano 21995 | Komentari 0 | cOOl 3 | iscOOlirano 0
Škorpija 23.10. – 21.11.

Osnovni moto ljudi rođenih u znaku Škorpije je “ja kontrolišem.”

Škorpija je osmi znak Zodijaka i drugi vodeni, posle Raka. Pod vladavinom je Plutona, boga pakla i suvladara Marsa, boga rata a to zajedno znači borbenost, agresivnost, neustrašivost, energičnost ali i mudrost.

Ovo je jedini znak koji sadrži tri simbola pa tako i pripadnici ovog znaka mogu da se razlikuju već prema tome kom tipu simbola pripadaju: smrtonosnoj škorpiji, mudroj zmiji ili spiritualnom orlu.

Horoskopski znakovi
Ovan Lav Strelac
Bik Devica Jarac
Blizanci Vaga Vodolija
Rak Škorpija Ribe

Škorpija je jedan od najjačih astroloških znakova ali i najokultniji. Pluton omogućava vulkansku seksualnu energiju kao i sposobnost da se prodre u misterije metarmorfoze i transformacije i spiritualnu snagu koja može da preobrazi škorpiju u spritualno biće. Magnetične su sa prodornim, jakim i hipnotičkim očima koje odmah odaju škorpiju.

Škorpije su hrabre, smele, neustrašive vođe koji se smeju u lice svemu što predstavlja prepreku i opasnost. Međutim, mogu da da budu i iscelitelji duše i tela, da leče i pomažu. Magovi Beli ili Magovi Crni, magični, mračni, zastrašujući. Nedokučivi Pluton tajanstveno odlučuje o sudbini svojih podanika. Postoji u astrologiji jedna čudna analogija u vezi sa škorpijama a to je da rođenje škorpije uslovljava smrt nekog člana porodice a smrt škorpije rađa novi život jer Pluton je planeta smrti i regeneracije.

Skorpije su intenzivne, ne znaju za ograničenja i u svemu preteruju; vole da rizikuju, strastveni su i vole seks. Posesivni su, ljubormorni i osvetoljubivi. Sposobni su da postignu uspeh u velikom broju profesija; idealni su za hirurga zbog svoje hladnokrvnosti, generala, psihijatra, farmaceuta, fotografa, policijskog inspektora a zbog svojih okultnih moći mnogi veliki okultisti i astrolozi rođeni su ovom znaku.

Puni su energije koja im naročito pomaže kada su bolesni, što je inače retko, jer oni sami aktiviraju svoje energije i regenerišu se. Osetljiv im je reproduktivni trakt, kod muškaraca su to problemi sa prostatom; kao i grlo, srce, donji deo leđa, krvotok.

Trebalo bi da izbegavaju ishranu bogatu masnoćama i da upražnjavaju proteinsku hranu, bezmasno meso, morsku hranu, soju, jaja, jogurt i sveže povrće i voće koje sadrži kalcijum sulfat, naročito važan element u prevenciji problema sa bubrezima i jetrom i to kelj, beli luk, karfiol, praziluk, rotkvice, crni luk, višnje, suve šljive.

Lekovite trave: kopriva, pelen, bosiljak, menta, žalfija. Trebalo bi da izbegavaju ljuta i previše začinjena jela.

Žene Škorpije su seksipilne, zavodljive i veoma su jake ličnosti. Pravi su borci. Najviše vole svoju slobodu i uvek su spremne na sve izazove. Kada voli onda je duboko odana i emotivna. Od dragog kamenja odgovara im rubin, jantar, topaz.

Njihove boje su crna, crvena, smeđa, tamno zelena. 

Tags:

 
 

Ova tema se ne može komentarisati