Vaga 23.09. - 22.10.

20.02.2012. 00:51 od pinkjeca Pregledano 14551 | Komentari 0 | cOOl 0 | iscOOlirano 0
Vaga 23.09. - 22.10.

Moto Vage je “ja vagam.” 

Vaga je sedmi znak Zodijaka, drugi vazdušni znak posle Blizanaca i drugi znak, posle Bika, pod vladavinom Venere.

Venera je simbol lepote, sklada, umetnosti, muzike, mode, elegancije, ljubavi, nežnosti, što pripadnicima ovog znaka daje osnovna obeležja. Vage su lepe, uredne, brižljivo doterane, traže sklad u svemu i traže ljubav. Vaga ne može da živi sama.

Horoskopski znakovi
Ovan Lav Strelac
Bik Devica Jarac
Blizanci Vaga Vodolija
Rak Škorpija Ribe

Simbol Vage, terazije, naglašavaju potrebu pripadnika ovog znaka za ravnotežom u životu. Neophodna im je harmonija i simetrija pa zbog toga se Vage osećaju kao da su uvek na raskršću, oklevajući i odmeravajući kojim pravcem dalje da krenu. Mnogi ih zbog toga smatraju neodlučnim.
Vage traže ravnotežu između materije i duha.

Vage su šarmantne, prijatne, inteligentne, pravedne, umetnički orijentisane. Dobri su sagovornici, umeju da slušaju, vole da igraju ulogu mirovnog posrednika ali isto tako mogu da započnu raspravu radi sopstvenog zadovoljstva.

Vaga se dobro snalazi u svim zvanjima vezanim za kulturu, lepotu i umetnost: modi, modnoj kostimografiji, organizaciji raznih umetničkih manifestacija, kozmetici. Zbog izraženog osecaja za pravdu mnoge Vage su se našle među advokatima i sudijama.

U principu Vage su dobrog zdravlja. Njihova prirodna težnja da sve uharmonizuju, odnosi se i na zdravlje jer na vreme mogu da se samodisciplinuju i na vreme izbegnu ozbiljnije situacije. Slabe tačke su: bubrezi, bešika, koža; sklone su glavoboljama i dijabetesu jer obožavaju slatkiše. Potrebno im je mnogo odmora, mirno i harmonično okruženje. Prija im umirujuća muzika, cveće kao i prijatni razgovori na temu umetnosti.

Vrlo je važno da uzimanje hrane protekne u prijatnoj i mirnoj atmosferi. U ishrani trebalo bi da izbegavaju gurmansku hranu i previše slatkiša.

Preporučuju im se integralne žitarice, kuvano i sveže povrće, posno meso na žaru, dosta voća i naročito namirnice koje sadrže natrijum koji olakšava eliminaciju otpadaka kao što su: šargarepa, cvekla, smeđi pirinač, jabuke, smokve, breskve , borovnice, jagode i suvo grožđe.

Lekovite trave: majčina dušica, potočara.

Žene Vage su umetničke duše, prosto su savršene domaćice, supruge i majke. Imaju za sve vremena i uvek su doterane. Redovno su obučene u sve tonove plave boje. Snažno reaguju na ambijent i atmosferu. Vole luksuz, ornamentiran nakit sa plavim i belim safirima a odgovara im i opal i žad koji pomaže funkciji bubrega. 

Tags:

 
 

Ova tema se ne može komentarisati