Blizanci 21.05. – 20.06.

20.02.2012. 01:01 od pinkjeca Pregledano 16788 | Komentari 0 | cOOl 0 | iscOOlirano 0
Blizanci 21.05. – 20.06.

Osnovni moto Blizanaca je “ja komuniciram” a njihove zajedničke osobine su: intelektualnost, radoznalost, komunikativnost, šarmantnost, duhovitost, ubedljivost, krativnost, orgaznizovanost, retoričnost, nestrpljivost, promenljivost.

Blizanci su treći znak zodijaka i prvi vazdušni znak, pod vladavinom planete Merkur – planete intelekta, komunikacije mentalne i fizičke, trgovine. Predstavljaju saznanje i inteligenciju, dualizam, duhovnu evolutivnu svest.

Horoskopski znakovi
Ovan Lav Strelac
Bik Devica Jarac
Blizanci Vaga Vodolija
Rak Škorpija Ribe

Merkur je “Glasnik Bogova” i zato su Blizanci uvek tamo gde potrebna hitrost, brzina, vešte ruke, domišljatost i razumnost. Rođeni su da komuniciraju i mnogi od njih su uspesni književnici, novinari, advokati, trgovci i naučnici. Zbog dvojnosti njihovog znaka mnogi Blizance doživljavaju na različit način, neki će ih videti kao pametne, domišljate, promenljive i veoma radoznale, dok će drugi da smatraju da su previše pričljivi. Zasigurno su u pravu ali gube iz vida da Blizanci uvek imaju dosta toga vrednog i da kažu. Možda ne možete uvek da razumete njihov brilijantan um pa vam se čine neuhvatljivim ali ako ste ikada pokušali da uhvatite živu (latinski naziv Mercurius) verovatno ćete bolje da razumete karakter ovog znaka.

Blizanci su večita deca, pomalo đavolasta, zadržavajući u sebi do pozne starosti iskrice radosti i iskrene želje da ovaj svet učine veselijim mestom pa se zato potrudite da se u vašoj okolini uvek nađe neko “veliko vragolasto dete.”

Blizancima je promena neophodna u najširem smislu, i fizička i mentalna, nešto uvek mora da se događa jer u suprotnom Blizancima je dosadno a monotonija loše utiče na njihovo zdravlje. Da bi to izbegli naši dragi Blizanci leče se promenom mesta stanovanja, promenom posla ili promenom bračnog partnera.

Njihove bolne tačke su: pluća, ramena, ruke, nervi. Nikotin im je zabranjen a za opuštanje nervne prenapregnutosti preporučuju im se prehrambeni proizvodi koji sadrže kalcijum: mleko, jogurt, zeleniš, kelj a da bi se kalcijum apsorbovao neophodan je vitamin D.

Od lekovitih trava odgovara im sladiš, menta, crvena detelina. Ishrana Blizanaca trebalo bi da bude sa vrlo malo masnoća i vrlo malo šećera, bazirana na voću i povrću, mlečnim proizovodima i plodovima mora.

Žena Blizanac je šarmantna, zanimljiva i veoma društvena. Mnogo je lepotica rođeno u ovom znaku. Voli flert. U trendu je, prati modu i naći će se na svim mondenskim skupovima. Voli žutu, srebrenastu i svetlo zelenu boju. Sposobna je poslovna žena i po pravilu medijski poznata. U duši ostaje uvek devojčica.

Svetlucavo kamenje koje im odgovara je:
- ćilibar – pomaže imaginaciju,
- turmalin – pomaže koncentraciju. 

Tags:

 
 

Ova tema se ne može komentarisati